Млади хора и деца в конния спорт - ”Езда” по TV1

28 ноември 2012 | 17:31 Дачев
„Убеден съм, че българският конен спорт има огромен потенциал, много може и трябва да се направи - на първо място, да се привлекат младите хора и децата”, сподели днес пред камерата на предаването „Езда” по TV1 Теодор Шейтанов, новоизбраният генерален секретар на Българска федерация по конен спорт (БФКС).
 
Шейтанов е съавтор на единственото у нас тематично тв предаване за конен спорт, с водещ Олга Бузина.
 
Сред целите, които Тео си поставя, са въвеждането на съвременни методики за обучение на коне, състезатели и треньори, подпомагането на състезатели с потенциал за успехи в межународни спортни прояви, налагането на световните стандарти за хуманно отношение към конете, както и организирането на спортни събития на европейско ниво, които да бъдат достатъчно атрактиви както за публиката, така и за спонсорите и медиите.
 
* * * * * * *
 
Делегати от 62 клуба по конен спорт, членуващи в БФКС, гласуваха вчера в Пловдив за структурни промени в ключовите позиции на Федерацията.
Събрането избра Тодор Гергов за председател на БФКС (син на Георги Гергов и преди това - част от управителния съвет) и Теодор Шейтанов за Генерален секретар на БФКС.
 
Концепцията за развитие на конния спорт у нас, представена от младия, но вече завоювал световно признание като водещ паркур-.дизайнер Теодор Шейтанов, спечели оспорвания вот на делегатите от представените клубове в конкуренция с платформите, представени от другите кандидати за позицията Светлозар Касчиев, Юрий Вълев и Мария Тодоровска-Омари.
 
Все още ерген, Теодор e магистър по международни икономически отношения и компютърна техника, а в конния спорт през последните години се изявява като един от най-търсените паркур майстори във вътрешния и международен спортен календар.
 


ИЗБРАНО