„Гладни момичета” - готвенето като приключение

4 ноември 2012 | 11:34 Дачев
Те отново са тук, „Гладни момичета” ви очакват

Имате ли чувство, че изпускате нещо, че дните минават бързо и монотонно? Струва ли ви се, че всекидневието ви е изтъкано от грижи и задължения? Върнете лентата малко назад до златното лято и безгрижната младост. Ще ви помогнат „Гладни момичета”.

На Сандра и Деси не им се налага да изхранват някого, те гледат на готвенето като на приключение и се забавляват. Гмуркат се за миди и готвят раци направо на созополските скали.
Нека и ние да погледнем на храната като на приключение.
Даже да не ни се удаде са си сготвим калкан на фурна, можем да научим един-два термина на водолазки език – безценна придобивка за общата култура.

„Гладни момичета” са на ход в почивните дни от 11.30, 18.00 и 22.00 ч.

* * * * * * *

Нахутена супа за душата от Дейвид Роко

Вече не толкова млад и безгрижен е старият ни приятел Дейвид Роко, който - откак се премести в провинцията - има доста грижи по двора. И понеже съседите му помагат, Роко за благодарност се хваща да им сготви.

Нищо по-сгряващо душата и психиката от купа топла супа. И точно на супите посвещава внимание Дейвид. И понеже не е по превземките, той не сяда да ви обяснява как предварително е трябвало да си направите два-три литра домашен бульон. Напротив, с помощта на няколко безценни хитринки, Роко приготвя великолепни супи, които стават по-бързо от пакетиран полуфабрикат.

"Сладкият живот на Дейвид Роко" вижте в почивните дни от 10.30, 16.30 и 21.00 ч.

* * * * * * *

И в тропиците ядат пилешка супа

В търсене на утешителна храна тази седмица е и Мартин Йен. В Хонолулу, тропическото сърце на Хавай, Мартин изследва варианти на пилешката супа.

Когато говорим за храна за душата - пилешката супа заема челните места в редица култури. Вижте как я приготвят китайските емигранти в Хавай, а Мартин ще ви предложи и своя версия. Ще има и омлет – друг осигурител на комфорт и радост за стомаха и душата.
Дали ще ядете специалитетите на Мартин с прибори или с клечки решавате вие, сигурно е че накрая ще си оближете пръстите.

"Кварталът на кулинарния дракон" е в делнични дни от 9.30, 15.00 и 19.30 ч.


ИЗБРАНО