Събота сутрин по Нова: аромати, хомеопатия, казарма, ваксини и северна кухня

2 ноември 2012 | 13:06 Дачев
Министърът на културата Вежди Рашидов ще гостува в „Събуди се” тази събота, 03 ноември. С водещата Мирослава Иванова ще разговарят за последната година от мандата, за недовършеното, предстоящите избори и неговата роля в тях. И още – за реформата в една ключова за всяко общество система, за процеса в Пазарджик, за ДПС и за българския преход 23 години по-късно.

В съботната сутрин ще разгледаме и една къща за милиони, ще разберем какво е да се влюбиш в аромат и каква е новата теория за привличането. Своето продължение ще намери и темата от миналия епизод „Лекува ли хомеопатията”, като гост в студиото ще бъде д-р Атанас Михайлов, хомеопат и фитотерапевт. В рубриката „Нокаут” Васил Иванов ще сблъска различни гледни точки по въпроса „за” или „против” казармата и какво изгубиха и какво спечелиха българските младежи с отмяната на наборната военна служба.

* * * * * * *

Веднага след „Събуди се”, съботното събуждане ще продължи със „Специалистите”, където водеща тема на разговора ще бъдат ваксините. В началото на грипния сезон ще чуем различни мнения за това трябва ли да се ваксинираме или не. В студиото Таня Боева ще сподели, че никога не би имунизирала своето дете, заради стресиращите неща, които е чела в интернет-форумите. В телефонен разговор ще се включи и Ромина Андонова, която ще разкаже за различията между имунизационния календар на Израел и България. Своя опит с ваксините и имуностимулантите ще споделят и две известни майки – Нели Атанасова и Александра Арабаджиева. Водещата Маги Желязкова ще постави въпроса и за различните видове ваксини – тези срещу грип и срещу рак на шийката на матката.

* * * * * * *

Че зимата идва, ще ни напомнят и Лора и Стоян от „Бон Апети”, които ще надникнат в кухнята на студените страни. Точно в 11.30 ч. ще разберем как се приготвят кюфтета по финландски, как шведите приготвят гарнитура от червено зеле и как една различна мусака може да се превърне в чудесен избор за вегетарианците и хората, които не обичат месо. Както винаги, финал на съботното меню ще постави десертът, който този път ще предложи интересна идея какво да приготвим, ако сме правили тиквени фенери и в хладилника ни е останала още тиква.



ИЗБРАНО