40 години телевизионен център Варна

13 септември 2012 | 12:41 Дачев
На 14 септември 2012 г. телевизионният център на БНТ във Варна празнува своята 40-годишнина

Емблемата с надпис “Телевизионно студио Варна” се появява за първи път на екран през септември 1972 година, а на 27 декември от студиото в морската столица е излъчено и първото самостоятелно предаване  “Черноморски спектър”.

Тези 40 години означават стотици хиляди новини за “По света и у нас”, десетки документални филми и телевизионни постановки, стотици концерти и възстановки на народни обичаи, публицистични и спортни предавания. Десетки са и наградите, които екипите получават за тях.

Днес Телевизионният център във Варна е част от новата програма  БНТ2, която обединява петте регионални центъра от София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград.

* * * * * * *

В празничната вечер утре, петък, гости на събитието ще бъдат Представителният духов оркестър на военноморските сили и музикантите от „La migra” Стоян Роянов–Я-Я, Валери Ценков и Страцимир Павлов.
Специален поздрав ще поднесат танцьорите от школа „Колеви“, които спечелиха първото издание на уникалното за българския телевизионен ефир фолклорно шоу „Надиграй ме“. Те ще представят и малките танцьори от детския състав „Аксаково“.
Камерна изложба ще припомни моменти, уловени от фотографите, гостували във всяко варненско издание на предаването „Добро утро с БНТ 2“.

/на снимката - Силвия Благоева, водещ на "Добро утро с БНТ 2" от Варна/



ИЗБРАНО