Вера Маринова и Камен Алипиев коментират церемонията в Лондон

26 юли 2012 | 15:31 Дачев
 На 27 юли 2012 в 23:00 ч. с церемонията по откриването на ХХХ Летни олимпийски игри в Лондон започва Олимпийската програма на БНТ

* * * * * * *

В петък от 22:00 часа започва студиото „Днес на игрите” с водещи Методи Манченко и Боряна Тончева.
Техен специален гост ще бъде посланикът на България в Лондон Константин Димитров. Интервю за БНТ даде и председателят на БОК Стефка Костадинова.

Зрителите ще се запознаят с последните новини около българите в Лондон, ще видят картина от волейболната среща България-Русия, както и реакциите на треньори и играчи след мача.

Другото българско участие, което предаването ще покаже, е това на Явор Христов в стрелбата с лък. „Днес на игрите” ще покаже и последната сесия на МОК и изказванията на Жак Рох, за който това е последна Олимпиада, тъй като догодина ще се оттегли от поста.

* * * * * * *
 
От 23:00 часа същата вечер БНТ ще излъчи на живо церемонията по откриване на Игрите.
Камен Алипиев и легендарната Вера Маринова-Аткинсън ще преведат зрителите през магията, която режисьорът Дани Бойл е подготвил. Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън обеща едно невероятно шоу, което ще ознаменува огромната подготовка и инвестиция от 9 млрд. британски лири за провеждането Олимпиадата. Вера не е коментирала такава церемония от зимните игри в Нагано през 1998 г. 

* * * * * * *
 
В събота сутринта от 10:00 часа церемонията ще бъде повторена, за да могат повече зрители да й се насладят, а от 11:30 часа, на живо от Лондон спортните фенове ще могат да гледат първото издание на „Олимпиадата с Тереза Маринова”. Ко-водещ на спортното токшоу заедно с Тереза ще бъде Боряна Тончева.

* * * * * * *
 
Редовната олимпийска програма на БНТ стартира още днес с включване в обедните спортни новини от студиото в Лондон. Екипът на БНТ достави и сглоби 2,2 тона техника и е в пълна готовност да изпълни задачата си – да предаде близо 300 часа програма за 17-те дни на Игрите. 

В първото издание на студийното предаване „Днес на игрите”, което ще се излъчи на живо от Лондон тази вечер от 22:00 часа, зрителите ще видят информация за жребия в турнира по тенис и реакцията на българския отбор. Специален гост ще бъде генералният секретар на БОК Белчо Горанов.
Зрителите ще видят и откриването на изложбата на Васил Стоев в българското посолство, която е част от българското участие в културната програма на Олимпиадата.

Освен това, феновете ще научат най-интересното от игрите, които започнаха с първенството по футбол и скандалните извинениея от страна на организаторите към КНДР заради объркания флаг с този на Република Корея при представянето на състезателките и още много любопитна информация. 
 


ИЗБРАНО