Валя Крушкина почина

19 юни 2012 | 10:28 Дачев
Тази нощ в болница в Истанбул почина журналистката Валентина Крушкина, след като се бори с коварна болест, съобщи БНТ.
Валя Крушкина страдаше от тежко онкологично заболяване и спешно се нуждаеше от средства за лечение в чужбина. Приятелите й, колегите й, непознати хора правиха всичко възможно, за да помогнат на Валя.

Всички дълбоко в себе си вярваха, че не само средствата, но добрата енергия на приятелството и борбеният й дух ще успеят заедно с лечението в битката с коварната болест. Но Валя Крушкина напусна нашия свят, за жалост твърде млада.

Всички ще я запомним с изключителната й дарба, доброта и съпричастност, с която се отнасяше към проблемите на хората. Ще я помним с нейния професионализъм и душата, която влагаше в своите репортажи, се казва в съобщението на БНТ.

"Валя не успя да дочака деня си 21 юни, когато с концерти и благотворителни събития трябваше да я подкрепим в тази ужасна битка с болестта. Битка, която тя водеше с високо вдигната глава.", пишат от БНТ.
"По света и у нас" и БНТ загуби един от най-ценните си хора, професионалист и търсач на истината. Валя не само се посвещаваше на работата си, тя гореше в нея. Търсеше най-подходящите думи, за да напише репортажа си. Беше готова да влезе на най-труднодостъпните места и да се бори за всяко интервю, за да е сигурна, че е намерила всички гледни точки. Със същата страст тя защитаваше нуждаещите се от помощ. Нерядко заставаше и се бореше за хора, които просто се обаждаха на редакционните телефони, за да споделят проблемите си. И беше готова да се бори с институциите, за да ги подкрепи в битките им. Каквото и да кажем за Валя ще е малко, защото тя е едно голямо сърце.


* * * * * * *

Валя Крушкина беше известна с напористите си репортажи и задълбочени интервюта в областта на енергетиката, икономиката и социалните проблеми.

Поклонението ще бъде на 20 юни от 12.00 ч. в читалището на с. Железница.



ИЗБРАНО