”ХАХ” - как се свири класическа музика на гайда

10 май 2012 | 17:08 Дачев
Какво младите биха взели от миналото и защо има съпротива срещу често срещани изрази като "по мое време", "по наше време", "аз на твоите години"

Темата „по наше време...” - в петък от 17:05 ч. по БНТ1
 
Тема на тийн предаването на „ХАХ” ще бъде "вчера и днес". В студиото репортерите ще разговарят с психоложката Инна Бранева, която ще обясни какво не достига на днешното време и какво значи да си в крак с него.
Какво младите биха взели от миналото и защо има съпротива срещу често срещани изрази като "по мое време", "по наше време", "аз на твоите години" и подобни.
 
На гости на предаването ще бъдат и 13-годишният рокаджия Симон Дойчинов и гайдарят Мартин Лямов, който ще демонстрира как на гайда може да се свири класическа музика, съвременни парчета, както и детски песнички. 
Предаването ще запознае тийновете и с други интересни хора – Стойко Ангелов, занимаващ се с раку керамика, както и Христо Тенчев -изпълнителен директор на фирма за изработка на компютърни игри.
 
В рубриката „Тийн парк” Ники ще провокира случайни младежи да пишат на пишеща машина, да обуят потури и да завържат пионерска връзка, докато ги разпитва за предимствата и недостатъците на миналото и сегашното време, и за това какво най-много ги интересува и вълнува в днешното.
 


ИЗБРАНО