”Ноу хау” - как се прави песен през Фейсбук и Скайп

15 март 2012 | 16:48 Дачев
Как се съчетават музикалният и модният бизнес в една фирма и трудно ли се работи със съдружник-роднина, разказва Калин Вельов в предаването “Know How" по телевизия „Bulgaria ON AIR“

Тази събота, 17 март от 10:30 часа музикантът ще разкрие пред Биляна Митева как се прави песен през Фейсбук и Скайп в днешни дни, както и  любопитни подробности от "икономическите игри" зад кулисите на музикалния бизнес.
Той ще даде отговор на въпроса кое е по изгодно  за един световен музикант - да концертира с екип и собствени инструменти или да си наеме такива на място.

Музикантът ще разкаже и как от една песен, изпълнена в нощно заведение в София, някой трупа финансови дивиденти в Америка.И още - защо музикалната индустрия у нас се върти в омагьосан кръг, за психиката на българския потребител, който - според Калин Вельов - "не излиза на протест срещу шокиращите цени на парното и яйцата, но когато се наруши правото му да "краде" спокойно в интернет, се вдига на протест като този срещу АКТА".
 
Калин ще покаже стотици екзотични музикални инструменти, сред които най-впечатляващ е череп на перуанско муле, който се използва като традиционен музикален инструмент в Латинска Америка.

* * * * * * *

В сутрешния блок на 16 март, петък 7 - 10:30 ч., с водещ Йоанна Николова:
 
Има ли картел при горивата и докъде ще стигне скокът в цените? Коментар по темата на експерти и анализатори.
1/3-та от доходите ни отиват за данъци и осигуровки. Дни преди да изтече срокът за подаване на годишните декларации, от НАП обясняват как законно да намалим данъчните си вноски.
Екипът предлага: Да попътуваме из непознатите кътчета на България! В студиото авторът на проекта "Мust See Вulgaria" Юлиян Ангелов разказва с картини за местата, които всеки българин може и трябва да посети.

* * * * * * *

Акцентите в коментарно-информационния блок "Денят On Air" с Веселин Дремджиев, час и половина след 19:30 ч. на 15 март днес, четвъртък:
 
- Симеон Дянков и Световната банка за плюсовете и минусите на българската икономика; 
- Все още няма доклад за това, дали има картел при горивата, но парното ще поскъпне с 10% от 1 април - коментар на Валентин Терзийски, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.
 
- Парламентът прие ограниченията за онлайн залаганията, секторът на интернет доставчиците е изключително недоволен - коментар на Атанас Ласков;
 - Унгария празнува национален празник с демонстрации и спрени евросредства - пряка Светла Кьосева от Будапеща и пазарен анализ на Кузман Илиев.
 
- Случаят Голдман Сакс - поуките от протестното писмо на бившия висш ръководител на банката за бизнес модела на инвестиционната изобретателност в банките  - коментар с Кузман Илиев.
 


ИЗБРАНО