Най-влиятелните жени в света - в ”Бокс офис”

8 март 2012 | 16:57 Дачев
В предаването Бокс Офис на Телевизия Bulgaria ON AIR днес ще бъдат представени най-влиятелните жени в света  - екранизация по класацията на списание „Форбс“.  
 
Дамите, които се реализират в сферата на бизнеса, музикалната индустрия или политиката, разпределят бюджети от милярди долари, отговарят за стотици хиляди служители и същевременно са социално и граждански ангажирани. Сред тях са Опра Уинфри, Бионсе и Лейди Га Га, но и  много известни бизнесдами като Ирен Розенфелд ,която промени бизнес стратегията на фирма Крафт, Индра Нуи, която провокира завой в компанията „Пепси“ към по-здравословни продукти... или Сюзън Вожицки - дамата, имала късмета да даде под наем гаража си на създателите на Google, а днес заема ръководна позиция в печелившата компания.
 
Именно тя е и авторката на популярните гугъл-дудълс - анимациите около надписа на търсачката.
 
Всичко това - в осмомартенския брой на предаването BOX OFFICE с продуцент Биляна Митева.

* * * * * * *

На 9 март, петък, от предаването в 19:15 ще разберете какви са характеристиките на съвременния бизнес дрескод.

Как бизнесмените от Силициевата долина разбиха каноните в бизнес модата и наложиха скъпия "клошарски стил" като символ на социална и професионална принадлежност.

Марк Зукърбърг - основателят на Фейсбук - е основоположник и на така наречения индъстриъл - кежуъл стил, в който вратовръзката е забранена.
"Бизнесмените, носещи вратовръзки, са закостенели, не са гъвкави и с тях трудно се преговаря" - обобщава Зукърбърг в свое интервю за телевизия ОУН и добавя, че не обича да води преговори с „костюмари“.

Новото време налага нов дрескод...
 


ИЗБРАНО