3 нови предавания по кулинарния канал ”Food Network”

22 февруари 2012 | 12:21 Дачев
Месец на Дивите: Ина Гартен (известна като Босоногата графиня) и други любими кулинарни диви – Съни Андерсън („Cooking for Real“), Мери Нолън („Chic & Easy“), Пола Дийн („Paula's Best Dishes“), Аарти Секейра („Aarti Party“) и Джада Де Лаурентис („Everyday Italian“) ще завладеят петъците през този месец по телевизия "Food Network"

Каналът не е локализиран на български и може да се гледа само в оригинал на английски език, в HD пакетите на кабелните оператори.

* * * * * * *
 
Ново предаване: Cooking For Real - от 5 март, всеки ден, 13:15 и 16:35
Разбирайки всекидневния живот и вярването, че истинските хора заслужават истинска и вкусна храна, Съни Андерсън предлага такава за истински живот.
Съни издига всекидневните ястия на съвсем ново равнище, като използва достъпни, широко разпространени и лесни за използване съставки, на които влива живот с разнообразни влияния и богати вкусове. Свежият, семпъл подход на водещата към класическата храна, както и страстта й към интерпретирането на вкусовете от уникалните й пътешествия, внасят невероятен стил във възхитителните южняшки гозби.
 
Ново предаване: Meat & Potatoes - от 5 март, всеки ден, 15:20, 19:05 и 23:40
Това предаване е с категория „М“ от Месо! Рам Фама – главен готвач и специалист по месото от Ню Мексико – претърсва САЩ за най-хубавите парчета месо. Той споделя манията си с приятели готвачи, местни гастрономи и страстни чревоугодници из цяла Америка, правейки няколко спирки във всеки епизод, за да се насладят месното си похапване. От купища кюфтенца в Ню Йорк и пилешки пържоли в Тексас до гурме хотдог в Чикаго и чудовищни телешки пирожки в Орегон, любопитните месни изкушения на Рам разкриват най-питателните мръвки и допълнителните ястия, които перфектно ги допълват. Внимавайте, вегетарианци!
 
Ново предаване: The Next Iron Chef - от 19 март, всеки ден, 19:30
Водещият Алтън Браун и „Председателят“ Марк Дакаскос се завръщат с 2-ри сезон на „The Next Iron Chef“. Новият сезон представя десет професионални готвачи, борещи се да бъдат най-новият „Iron Chef“ в хитовата поредица. Заснето основно в Лос Анджелис, като готвачите пътуват и до Токио за два специални епизода, във всеки кръг те се изправят пред кулинарни предизвикателства, които изпитват техните умения в готвенето с лекота, тяхната иновативност, въображение, адаптивност и поведение под напрежение. Първият епизод изпробва способността им за запомняне – използване на изненадващи съставки, свързани с миналото им - могат ли да създадат семейно ястие, което изразява личността им? Това е забавен старт на великолепното състезание, което можете да гледате всеки ден от 19 март.
 
* * * * * * *
 
Денят на свети Патрик    
Присъединете се към Food Network за празника на свети Патрик с две специални предавания с участието на Боби Флей.
 
- Bobby’s Ireland на 17 март, събота, 15:45 и 21:10 
В това специално едночасово предаване на Food Network водещият и главен готвач на знаменитости Боби Флей ще ни отведе на гастрономическо пътешествие из Ирландия, изследвайки новата местна кулинарна култура. От младите надежди в готварското училище „Darina Allen's Ballymaloe Cookery School“ в Корк, до момчетата от „Wildside Catering“ на крайбрежието в Уотърфорд и до обиколката из променящата се готварска сцена на Дъблин, водена от готвача и автор на кулинарни книги Клода МакКена, експедицията на Боби включва спиращи дъха пейзажи, изкусителна храна, неочаквани гости и, разбира се, здравословна доза ирландски хумор!
 
- Tasting Ireland на 17 март, събота, 18:15 и 20:20
Присъединете се към Боби Флей, който продължава изучаването на кулинарните навици в Ирландия.
Първо се отправя към училището „Ballymaloe Cookery School“, за да се срещне с главния готвач/основател Дарина Алън и да открие, къде се заражда ирландското кулинарно движение. Мъртъл Алън и снаха й Дарина са всеобщо признати за съвременните богини на ирландската кухня. Боби ще има възможността да прибира местната реколта и да работи из фермата. След това ще запретне ръкави, за да сготви модерна версия на класическо ирландско ястие заедно с Дарина в шумната компания на нетърпеливи ученици.
По-късно Боби се качва на ферибота за кратко пътешествие до крайбрежния остров Кобх, за да се запознае с легендарния ирландски специалист по пушене на риба – Франк Хедърман. Водещият скача в лодката на Франк, за да провери дали рибата кълве, и двамата се стараят да има пресен улов. След което се отправят обратно към острова за разходка из работилницата на Франк и да демонстрират на зрителите изкуството на пушената риба.

* * * * * * *

Нов сезон: Healthy Appetite With Ellie Krieger - от 2 март, всеки ден, 9:05 и 14:05
Здравословното хранене не се отнася за това какво не можеш да ядеш – става въпрос за какво можеш, и когато става дума за петте задължителни ястия на Ели, повече е повече. Затова кажете „да“ на сочната сьомга, швейцарското цвекло и пълнозърнестия кускус, студена супа от краставица и пълнозърнести палачинки с орехов топинг, защото понякога се оказва, че е по-добре да хапнеш повечко от нещо полезно.
Хранителна диета не означава храна за зайчета и миниатюрни порцийки. Със специалните познания на диетолога можете да имате динамичния дует на здравословния и изобилен овчарски пай, ябълков пай с кафява захар и печена флейка, сервирана с гъби Портобело и салата от зелен боб с пържени картофки с пармезан. Това е вкусна, здравословна храна, която задоволява и най-неутолимия апетит.
Погрижете се за себе си и се чувствайте добре с великолепната храна, за която бленувате. Като специален стек, разкошни ролца от омари и възхитителни ананасови шишчета и пикантен захарен сос. Заслужавате го, спечелили сте го и сте тук за угощение.
 
Нов сезон: Paula’s Best Dishes - от 12 март, всеки ден, 9:30 и 14:55
Какво се случва, когато обичаната от цяла Америка кралица на южняшката кухня отвари кухнята си за семейството, приятелите, зрителите и най-добрите готвачи в страната? Не можете да познаете! 
Пола Дийн е подготвила нещо ново и през цялото време ще „спасява” зрителски рецепти, споделя различни истории, запознава с традициите приятели и непознати, докато научава тайните на някои от най-добрите готвачи в Америка. Обаятелната водеща ще сервира приятни преживявания и великолепна храна.
 
Нов сезон: Good Eats (13 сезон) - от 19 март, всеки ден, 12:00, 18:15 и 00:30
Присъединете се към водещия Алтън Браун в този празник на храната, докато той приготвя някои от любимите си рецепти и ги споделя с вас.
Макар и да се смята за италианско ястие, спагети с месен сос доказва, че е американска класика, докато Алтън изследва произхода му. Продуктите за съвършената японска гозба, супата Мисо, може да изглеждат малко необичайни, докато водещият не ги разяснява и не изследва чудесата на японската кухня.
Също така загрижен за влиянието на прекомерния риболов, Алтън изучава вкусната и изключително целесъобразна, отглеждана в развъдници пъстърва. Повечето хора възприемат бирата и виното само за напитки, но водещият мисли нестандартно, като ги използва като основни съставки в няколко изкусителни рецепти. След това влиза в лабораторията за спиртни напитки, не за да произведе питие, а за да изследва употребата на алкохола в приготвянето на храната.
След това Алтън помага на един човек да превъзмогне фобиите си в кухнята и да забърка класическата закуска от яйца и бекон.
 


ИЗБРАНО