Как се приготвя чай мате по прецизен начин

4 февруари 2012 | 08:02 Дачев
Зимата в града и планината – тема на „Ние и града” по БНТ. Неделя, 5 февруари, 11:00 ч.

Може ли зимният сезон да бъде очарователен въпреки мразовитите температури? Георги Моллов, един от създателите на проекта 'Зима' е гост в студиото на БНТ.
Според него, белият сезон е екстремен, изненадващ и сплотяващ. За тези, които си мислят, че можем да караме ски  в планината? Можем и в града!

В “Лайфстайл навигатор” кралицата на рейла и сноуборда Станимира Карадочева ще предложи няколко съвета как и за къде да подбираме зимните материи на облеклото си.  Ще пренесем зрителите на склоновете в Банско, където планинският водач Георги Георгиев – Черния ще покаже правилата за оцеляване при лавина и на какво трябва и не трябва да разчитаме там.

В рубриката “Лицата на града” поп певицата Весела Бонева ще покаже своите любими места из снежна София.

Какво по-популярно и стоплящо от чая през зимата? Гост в студиото е Славомир Славов, собственик на семейна чайна. Той ще демонстрира как се приготвя чай мате по прецизен начин. Как се пие чай? Какво е бял чай? С какво се подправят различните чайове? Как се поднася топлата напитка

За финал водещият Кирил ще се впусне в ледено приключение по ледена пързалка. Мисията му е да разбере как се пада безопасно през зимата.



ИЗБРАНО