”Алтернативите” - ново предаване за енергетика

9 януари 2012 | 12:56 Дачев
"Алтернативите" са 30 минути за модерната енергетика
Най-новото предаване в ефира на телевизия България он ер

Днес - понеделник, 9 януари от 18.30 часа - ще се излъчи първото издание на това седмично предаване. Негов автор и водещ е Красимир Лаков.
В поредицата ще се говори за възможните алтернативи за българската енергетика. Ще се търсят начините за повишаване на ефективността в енергетиката и ще се анализират възможните начини за подобряване на енергийната интензивност и нужните инвестиции за това. Във всяко едно издание на предаването ще се прави сравнение със ситуацията в съответната област в Европейския съюз.

* * * * * * *

Красимир Лаков започва журналистическата си кариера в БНТ през 1985 г. като редактор и водещ на предаването „Световна икономика”. От 1991 до 1995 г. e редактор и водещ на икономическото блок-предаване на БНТ „Плюс-минус”. От 1990 работи и за радио „Свободна Европа”. През учебните години 1992, 93, и 94 е преподавател по „Медийни практики” в Нов български университет. От 1993 до 1995 е ръководител на софийското бюро на „Свободна Европа”, а от 1995 работи в централата на радиото в Прага. От 1996 до затварянето й през 2003 г. е заместник-директор на българската секция. От 2004 до 2006 е кореспондент на програма „Хоризонт” на БНР в Прага.
От пролетта на 2011 година Красимир Лаков е редактор в телевизия България он ер.
Той има научна степен „доктор по икономика”. Специализирал е една академична година в Princeton University в САЩ, три месеца в London School of Economics, 3 месеца в Икономическия институт на Академията на науките на Чешката република, 1 месец в University of Glasgow, Залцбургски семинар и др.

Красимир Лаков е баща на популярния журналист и финансов експерт Ивайло Лаков, който също е сред водещите в телевизия "България Он Ер".



ИЗБРАНО