Репортерска разработка за земеделието в ”Бизнес знаци”

20 декември 2011 | 16:52 Дачев
Дейвид Балдок: "Предстоят генерални промени за земеделието" - това каза за "България Он Ер" директорът  на Института по европейска политика за околна среда /на снимката/

На 21 декември от 18:15 часа, телевизията ще излъчи филм за развитието на земеделието в ЕС след 2013 година - от поредицата репортерски разработки „Бизнес знаци“.
"България Он Ер" бе сред малкото български медии, поканени на конференция по въпросите на земеделието, състояла се на 6 декември 2011 г. в Брюксел, Белгия.

След 2013 година предстоят генерални промени в земеделието. Европейският съюз ще заложи на екологичните мерки в бранша. Пред репортера Кремена Кръстева, Дейвид Балдок - изпълнителен директор на Института по европейска политика за околна среда - заявява:
„Ако ние имаме зелени плащания, трябва да направим така, че да дадем на фермерите време да се приспособят към новите условия, към новите стандарти, да могат да се интегрират в европейския съюз. Аз мисля, че това ще бъде от полза за страни като България и Румъния да се приспособят към новите условия."

България също има позиция по новата селскостопанска политика. „Ние смятаме, че е малко високо изискването 30 на сто плащанията да са обвързани със зелените мерки. И това е позиция, която се споделя не само от България, но и от други държави. Ние сме съгласни, че трябва да има такъв компонент“ - заявява в предаването „Бизнес знаци“ Снежана Благоева от Министерството на земеделието.



ИЗБРАНО