Кулинарна поредица в „Преди обед” - понеделник

5 февруари 2016 | 12:11 Дачев
Гурме ястия с евтини продукти

Триото от първия сезон на MasterChef - Симеон Червенков, Стефан Стефанов и Аврам Големечков - ще предложи интересни рецепти за гурме ястия с евтини продукти в поредицата „Мастъри в кухнята("майстори в кухнята")
 
Ценителите на добрия вкус ще гледат техните идеи и хитринки в кухнята, и ще чуят забавните им готварски истории в понеделник след 10:00 часа. 
 
Първият MasterChef на България и неговите колеги ще стартират поредицата „Мастъри в кухнята” в „Преди обед” на 8 февруари, когато Симеон ще постави въпроса защо българите рядко готвят с пуешко. Освен диетично и достъпно като цена, този вид птиче месо съдържа големи количества витамини от групата В, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания и рак, регулират нивото на кръвната захар, а селенът е мощен антиоксидант. 
 
За да развенчае схващането, че пуешкото месо е прекалено „сухо”, победителят в любимото кулинарно шоу на България ще покаже как се приготвя вкусна и диетична салата от рукола, пуешко филе и лимонен винегрет. Чрез няколко лесни стъпки и в компанията на добри приятели, Симеон ще създаде експлозия от цветове и балансирани вкусове, която ще засити всички сетива – при това на цена под 5 лева за порция. 
 
Какви трикове прилагат Аврам и Стефан, за да превърнат готвенето в забавление, как Симеон е използвал наградата от 100 000 лева и как да впечатлим най-близките си с храна на MasterChef ниво? Това и още много забавления очакват зрителите на bTV на 8 февруари след 10 часа.


ИЗБРАНО