Viasat History: Филми за жени с кралско потекло за 8 март

11 февруари 2011 | 19:30 Дачев
Viasat History ви повежда на удивително пътуване в света на музиката през 80-те години на ХХ в. в чест на Международния ден на жената с филми за изключителни жени с кралско потекло от различни страни и на различна възраст, оставили следа в историята.

Нефертити и изгубената династия
Документален филм за високотехнологичното криминологично изследване, осъществявано от международен екип експерти, твърдо решени да разгадаят мистериозната съдба на прочутата кралица.
Премиера на 1 март по Viasat History

Пруската кралица Луиза, кралицата на сърцата
Историята на Луиза фон Мекленбург-Щрелиц, съпругата на краля на Прусия, станала известна с опита си да спаси своята страна, молейки Наполеон да прояви милост.
Премиера на 22 март по Viasat History

Още премиери по Viasat History:

Фермата от времето на крал Едуард
Ексклузивна европейска премиера
Екипът от „Викторианската ферма”: историчката Рут Гудман и археолозите Алекс Лангландс и Питър Гин, прекарват година, преодолявайки изпитанията, съпътстващи живота във ферма от времето на крал Едуард.
Премиера: 4 март - 9 април по Viasat History

Одисеята на инуитите
Ексклузивна европейска премиера
Предстои ни удивително пътуване из Севера и хилядолетие назад във времето в търсене на предците на съвременните инуити в една невероятна арктическа одисея от Сибир до Гренландия.
Премиера на 09 март по Viasat History

10 дни до войната
Въздействаща драма, с Кенет Брана в главната роля, разкриваща задкулисните машинации, както и трогателни човешки истории, в коридорите на властта в последните дни преди началото на войната в Ирак.
Премиера на 20 март по Viasat History

Добре дошли в 80-те
Ексклузивно
Предстои ни едно изключително пътуване в света на музиката на 80-те години на ХХ в., с цялото й многообразие от стилове.
Премиера: 25 март - 29 април по Viasat History

Свещените животни на фараоните
Ексклузивно
Ще научим защо тези животни на фараоните са били боготворени като свещени и обезсмъртявани в изумителните художествени творби на древен Египет.
Премиера на 31 март по Viasat History.



ИЗБРАНО