”Анатомията на Грей” - сезон 4 по бТВ

27 януари 2009 | 14:35 Дачев
Нов сезон на „Анатомията на Грей” тръгва по bTV от 11 февруари; сериалът ще се излъчва от понеделник до четвъртък в 21.00 часа
Веднага след края „Отчаяни съпруги”, от 11 февруари bTV започва излъчване на нов сезон на още един хитов американски сериал – „Анатомията на Грей” ("Grey's Anatomy"). Носител на наградата „Златен глобус” за най-добър драматичен ТВ сериал за 2007 г. и многократно номиниран за награда Еми, включително за драматичен сериал през последните две години, „Анатомията на Грей” ще радва зрителите на bTV с четвъртия си сезон от понеделник до четвъртък, в 21.00 часа.

В първата си година като специализанти след успешно взимане на изпитите Мередит Грей, Кристина Янг, Изи Стивънс и Алекс Карев вече имат стажанти, за които отговарят. Сред тях са Джордж (принуден да повтори стажа си, след като е скъсан първия път) и Лекси Грей, наполовина сестра на Мередит. Шеф на специализантите, които буквално живеят в болницата, е новоназначената Кали Торес. Вече свикнали с главния специализант Миранда Бейли, спечелила респекта им през последната година, на четиримата герои е трудно да припознаят някой друг в ролята на техен началник, особено, когато става въпрос за жената на Джордж... Миранда Бейли е изключително недоволна от решението на шефа на хирургията Д-р Уебър да назначи Кали на нейното място и търси ново пространство в болничната йерархия. Уебър пък прави всичко възможно да запази баланса между работата и личния си живот в името на наскоро възобновената връзка с жена си.
Две седмици след като е изоставена от годеника си в деня на сватбата, Кристина се връща от меден месец, прекаран с Мередит, която за кратко избягва от връзката си с Дерек Шепърд, изпаднала в емоционална безизходица. Кристина залага на това, което винаги й е помагало – на способностите й хирург, за да се справи с раздялата. Марк Слоун иска да възобнови приятелството си с Дерек, който отчаяно се нуждае от това след преместването на бившата му жена Адисън, напускането на годеника на Кристина - Бърк и разтърсващата му връзка с Мередит.

Лекарите от болница Seattle Grace Hospital се справят с последиците от живота и смъртта всеки ден. Те търсят един в друг комфорт, приятелство и понякога повече от приятелство. И заедно разбират, че нито медицината, нито връзките, могат да бъдат обрисувани в черно и бяло.
„Анатомията на Грей” е създаден и продуциран от Шонда Раймс. Изпълнителни продуценти са Бетси Биърс („Казанова”), Марк Гордън („Спасяването на редник Райън”), Криста Върноф („Закон и ред”) и Роб Корн („Чикаго Хоуп”).


ИЗБРАНО