Music Idol

Успешен музикален формат и по света, и у нас; емблематично за bTV предаване. Лицензодател е FreemantleMedia и 19 recordings, които държат правата на оригиналния музикален формат Pop Idol. Водещи - Иван и Андрей, които са и изпълнителни продуценти ("Междинна станция").

Нововъведения в сезон III: Мотото на Music Idol 3 е "Песента на живота" - предаването сбъдва мечти; по 3 лайва седмично - понеделник, вторник и сряда; ще има коментарно ток шоу на живо; международно участие - Македония. Добрин Векилов - Дони тази година е не само музикален продуцент, но и член на журито заедно с Димитър Ковачев - Фънки и попфолк-певицата Мария. Журито тази година няма председател в памет на починалия маестро Вили Казасян, председател на журито в предишния сезон.

На финала победителят ще изпълни първия си сингъл! Трудността да се осигури дебют идва от факта, че ще има 4 финалисти и до последния момент няма да се знае кой ще е победител.

До театралните кастинги са допуснати 78 жени и 48 мъже от общо над 10 000 кандидати. След приключването на театралните кастинги, за малките концерти ще продължат 20 кандидати. От тях зрителите ще трябва да изберат 12 финалисти, които ще се борят за голямата награда – продуцентски договор с Вирджиния рекърдс. Финалът ще бъде в началото на лятото.

Предаванията на живо (двучасови концерти и елиминации) се излъчват от зала Фестивална в София. Всяка седмица идолите ще имат на разположение различни ментори, които ще им помагат в подготовката за различните задачи. Зрителите на шоуто ще видят участие и на истински международни звезди, които ще гостуват в него.

От 26 февруари до 7 юни 2007 г. по bTV.
От 25 февруари до 5 юни 2008 г. - сезон II.
От 1 март до 8 юни 2009 г. - сезон III.

ИЗБРАНО