Говори сега

Съботно-неделен следобеден блок (17 - 19 ч.). Водещ - Мая Костадинова.

Анализи, коментари и интервюта обобщават българските и световни новини от седмицата. Tематични рубрики срещат зрителите с големите спортисти от България и света, представят паралел между съвременните обществени събития и еквивалентите им от близкото минало и показват успелите българи, които променят света. Срещи с нови и непознати личности - с хора, от чиито действия зависи съдбата на обикновения човек.

Акцентите в предаването са събитията от страната и от света; темите са пречупени през различни гледни точки, за да могат зрителите да добият най-изчерпателна информация за случващото се.

Рубрики:
* „Добре забравеното“ с Дими Стоянович: зрителите правят своеобразен паралел между събития, вълнуващи обществото днес, и еквивалентите им от близкото минало;
* „Шампионска среща“ със Симона Пейчева: разговори с най-атрактивните лица от света на спорта;
* „Отвъд границите“ с Мая Костадинова: вдъхновяващи истории на съвременни успели българи, които с работата и откритията си променят света около нас.

В първия брой: Кристалина Георгиева (интервю на Даниела Кънева), 20 години след атентатите в САЩ (анализ на Петър Волгин и Георги Милков), афганистанската режисьорка Сахра Карими, проф. Тодор Кантарджиев, футболистът Валери Божинов.

От 11 септември 2021 г. по БНТ1.

ИЗБРАНО