Игри на волята: България

Приключенско състезание - форматът Desafío на "Caracol TV", Колумбия. Награда за победителя 200 000 лв.
Водещи: Александра Сърчаджиева (сезон 1), Димо Алексиев и Ралица Паскалева (сезони 2, 3 и 4).
Продуцент: Old School Productions, Никола Тупарев. Продуцент сезон 3: Витомир Саръиванов. Консултант - Хуан Розалес.

24 участници, избрани с кастинг (обявен на 15 май 2019 г. за сезон 1), показват качества като силен дух и воля, издръжливост, пъргав ум, овладени емоции и уважение към вековните български традиции.

Участниците, разделени в 3 отбора - всеки със свой капитан, - се състезават във всекидневни битки, които продължават до финала. Борбата е за по-добри условия на живот, изпитанията са за духа, ума и тялото. Всяка битка за надмощие и територия включва различни съоръжения, всяка битка е различна и никога не се повтаря. За победата се изискват умения, психологическа издръжливост и отлична физическа подготовка. Според правилата на формата, участниците живеят спрямо собствените си заслуги - нищо не им е подарено.

- Битка за територия: решава се кой отбор къде ще живее през
следващата седмица - на безлюден плаж, в рибарска колиба на брега на морето или в луксозна крайморска вила. Отборът на плажа е без подслон и храна за седмица, където оцелява сякаш след морско корабокрушение, а отборът в рибарската хижа осигурява сам храната си и работи за поминък като рибарска бригада, насочван от капитана и рибар Димитър Иванов-"Бялото Мите" как се лови риба в морето;
- Капитанска битка: капитаните на отбори се борят за различни привилегии на своите съотборници, от храна за отбора, който бедства на безлюдния плаж, до плаване с луксозна яхта за онези, извоювали си настаняване в луксозна къща;
- Номинационна битка: отпадналият отбор излъчва номиниран;
- Битка за оцеляване: от състезанието отпада един участник.

Александра Сърчаджиева:
"Този формат можеше да се снима навсякъде по света - Мароко, Латинска Америка, но ние избрахме България. Защото е най-красивата страна в региона, защото има толкова непознати кътчета, с които трябва да се гордеем, защото има магия, която искаме да споделим с всеки българин. Затова сме в Странджа – земя, с която корените ни са дълбоко свързани.
Темата за опазването на околната среда и хармоничното съжителство между хора и девствена природа са акценти в съдържанието на предаването".

Снимките на сезон 1 са осъществени през юли-август 2019 г. на 10 локации по 60 км. от Черноморието (вкл. в Царево) и в Странджа.

Фейсбук: facebook.com/igrinavoliata/

От 6 септември до 6 декември 2019 г. по NOVA.
(победител: Добрин)
От 6 септември до 4 декември 2020 г. - сезон II.
(победител: Милен)
От 4 септември до 3 декември 2021 г. - сезон III (65 епизода).
(победител: Андрей)
От 3 септември до 29 ноември 2022 г. - сезон IV.

ИЗБРАНО