Пееш или лъжеш

Забавно-музикален формат. Водещи: Мария Игнатова и Ненчо Балабанов.
Продуцент: Магърдич Халваджиян от "Global Films" (по южнокорейския формат "I Can See Your Voice" на CJ E&M, номиниран за International Emmy® 2016 г.).

Предаването събира на една сцена любими български звезди, хора с истински музикален талант - и отлични имитатори, които могат да заблудят всекиго. Най-важното за успеха на участниците в шоуто е да си убедителен!

Всяко издание събира 8 участника, някои от които могат да пеят, а други не притежават и капка от този талант, но пък имат страхотно сценично поведение. Те ще се опитат да заблудят музикалната звезда. Звездата ще трябва да направи своята преценка за вокалните възможности на кандидатите единствено на базата на това, което вижда - поведение и външен вид, но в рамките само на няколко секунди. Звездата трябва да успее да разграничи истинските музикални таланти от талантливите имитатори.

В 5 кръга участниците постепенно биват елиминирани. В избора се включват и други популярни личности в ролята на съветници, които неволно могат да наклонят везната в неправилна посока със своето „за” или „против”. След напускането си, всеки от елиминираните участници разкрива дали действително може да пее - или не, излизайки на сцената с истинско изпълнение. В края остава само 1 участник, който (независимо от своя талант) прави дует със звездата.

Целта на шоуто не е да намери таланти, а да накара хората в залата и тези пред телевизорите да се усмихнат и забавляват.

Първата гост-звезда е Любо Киров, втората - Криско, третата - Люси Дяковска, следват: Веселин Маринов, Атанас Пенев (Б.Т.Р.), Йорданка Христова, Маргарита Хранова.

Музикалните звезди ще получат подкрепа в своя избор от истински професионалисти, израждащи "Съвет на шоуто". Именно този ключов екип е съставен от Алекс Раева, Милица Гладнишка и Емил Кошлуков - експерти по музика, актьорска игра и дебатиране. Членовете на Съвета помагат в избора на музикалните гост-звезди, коментират с избраната гост-звезда представянето на кандидатите, както и задават важни въпроси в определени кръгове на шоуто. В съвета идват и специални гости, като тандемът Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков, Велизар Соколов-Заки, Юлиян Константинов и други.

Участниците пък, от своя страна, се представят с интересни моменти от своята биография и демонстрират умения в различни области, които да подскажат за притежанието или липсата на вокални данни. Целта им е да подведат гост-звездата и Съвета с обаятелно поведение на сцената и липса на певчески талант.

Всяка музикална звезда избира своя дуетна половинка, с която да участва в специален концерт в края на годината.

От 3 ноември до 18 декември 2016 г. по NOVA (7 епизода) и специално новогодишно издание-концерт на 31 декември 2016 г. От 6 август 2017 г. - повторение.

ИЗБРАНО