Мама готви по-добре

Кулинарно щафетно гейм-шоу по лиценз на "My Mom Cooks Better than Yours" - Fremantle. Водещ - Александър Сано. Оценяващ съдия - Иван Звездев (от 26.10.2016 г.).

Изпълнителен продуцент - "Междинна станция" (Иван Христов и Андрей Арнаудов).

Два отбора, съставени от майка и нейното пораснало дете, се състезават последователно на една от най-оспорваните сцени – готварския плот, за да се преборят за благоволението на съдията и финансовата награда. Наред с това те ще бъдат изправени пред неумолимо изтичащите минути, които във всеки епизод ще бъдат съобразени с времето, необходимо за обработване на „тайната съставка”, която ще бъде в основата на мамината рецепта.

Уловката се крие в това, че само детето има право да готви, а неговата майка - да го напътства и съветва. Когато ситуацията в кухнята стане напечена и детето има нужда от помощта на мама, тя може да му я окаже, като натисне своя „паник бутон”. Рискът в намесата на мама се крие в това, че времето за приготвяне на храната ще се съкрати наполовина, докато тя не излезе от кухнята отново.

Семейното състезание има амбициите да предложи на зрителите много забавление, защото няма нищо по-интересно от взаимоотношения между една майка и порасналото й дете в кухнята. „Мама готви по-добре” е възможност за деца и родители да създадат нов незабравим общ спомен, да се преоткрият и да увековечат рецептата на някой любим роднина, споделяйки я с цяла България.

Това е и шоу, в което всеки зрител може да „открадне” неповторима семейна рецепта, която след време да завещае на своите деца. Шоу, в което емоциите ескалират в кулинарни страсти.

Предишни оценяващи съдии: шеф Ивайло Петков (от 15 февруари до 23 март 2016 г.), Георги Матев (от 24 март до 13 октомври 2016 г.).

Фейсбук: facebook.com/mamagotvipodobre

От 15 февруари до 27 май 2016 г. по bTV.
От 12 септември до 30 декември 2016 г. - сезон II.

Повторения - по bTV Lady.

ИЗБРАНО