Мис Пепеляшка

Документално риалити.
Предаването е по лиценз, но се заснема изцяло на местно ниво, с български участници. Продуценти - Нико Тупарев и Радослав Тушев ("Old School Productions"), главен редактор - Мира Бакърджиева. Изпълнителен продуцент от Нова ТВ - Ивайло Вандов.

Обикновено момиче напуска живота на село, за да попадне под светлините на прожекторите - а кралица на красотата се сбогува с лукса, за да се изправи лице в лице с една сурова и напълно непозната действителност.

Очаква се културен шок от сблъсъка на две реалности, който да доведе до серия от любопитни ситуации, въпроси и житейски равносметки.

Оживява сюжетът за бедното момиче, получило шанса да промени съдбата си: то се разменя с кралица на красотата и заживява в нейните обувки – разделя се със скромния си дом, за да прекрачи прага на луксозна къща, заменя обикновени дрехи със скъпи тоалети, за да изпита удоволствията в живота на богатите, за които никога не се е осмелявала да мечтае.

Това момиче обаче, което е и главната героиня "Мис Пепеляшка", ще трябва да покаже, че може да се справи с лъскавата страна на охолния живот - но и с другата страна на монетата: задълженията и отговорностите на една звезда.

Втората трансформация: как кралица на красотата ще свали бляскавите дрехи, за да се превърне в най-обикновено момиче? Ще оцелеят ли скъпите обувки по прашния селски път, как ще я посрещнат хората на село и какво се случва, когато короната на красотата се изцапа с кал?

Чия корона е по-тежка – на кралицата на красотата или на обикновеното момиче.
Едно от условията е, че преди да влязат в живота на другата, двете жени никога не са се виждали. Вълнуващ е моментът на срещата между двете героини в края на предаването - те виждат доколко реална представа са си изградили за другата.

Фейсбук: facebook.com/MissPepeliashka/

От 9 април до 28 май 2015 г. по Нова телевизия (8 епизода).
Кралици на красотата: Габриела Радославова, Александра Милтенова, Катрин Вачева, Светлана Василева, Зорница Линдарева, Анита Мейзер, Мариана Маринова и Елена Кучкова.

От 17 ноември до 8 декември 2016 г. (4 епизода) и от 3 до 24 февруари 2017 г. (4 епизода) - сезон II.
Кралици на красотата: Гентиана Халити, Дениса Ставриева, Джулиана Гани, Ваня Пенева, Евгения Калканджиева-Манова, Доника Стефанова, Вероника Стефанова, Десислава Димитрова.

ИЗБРАНО