Женени от пръв поглед

Риалити формат с датски произход - социален експеримент, документален сериал, проследяващ семейния живот на три двойки. Водещ - Евелина Павлова, продуцент - Витомир Саръиванов ("Old School Productions").

Три двойки са събрани от екип от експерти на принципа на професионалния matchmaking. Участниците никога не са се виждали, нямат представа какъв е избраният за тях партньор, не знаят дори името му - до деня на тяхната сватба!

Двойките не се състезават, не получават никаква награда или хонорар за участието си. Единствената цел на всички е те действително да открият любовта и да останат заедно след края на експеримента.

Участниците са:
Георги (бизнесмен), Стефан (живее с родителите си, участва в бизнеса на баща си) и Атанас (работи в строителна компания, учи строително инженерство);
Светлана (търговия на дамски стоки, инструктор по аеробика и таебо), Гергана (мениджър на верига за дрехи, занимава се и с фитнес) и Антония (работи в магазин за санитарно обзавеждане).

===

Участниците са обикновени мъже и жени с напрегнато ежедневие, които по една или друга причина не са успели да открият перфектния партньор. Готови са да поверят съдбата си в ръцете на специалистите, които да намерят идеалния кандидат за всеки от тях сред стотици претенденти.

Психолог, сексолог, двама matchmaking специалисти и духовен съветник са заложили на карта своя професионализъм, защото ако двойките се впускат в предизвикателството на живота си, то за специалистите предизвикателството е не по-малко и означава огромна професионална и лична отговорност. Затова самият формат предполага екипът на предаването да продължи да помага на двойките и след приключване на предаването.

В документалния сериал двойките сключват официален, действащ пред закона брак, а техните взаимоотношения следват естествения си ход. Приказката започва със сватба, продължава със сватбено пътешествие, след което идва ежедневието - двойките се събират под един покрив и започват да разкриват и най-дребните детайли от навици, характери и продпочитания.

В продължение на 5 седмици се запознават с роднините и приятелите си, а всяко ново предизвикателство, което живота им поднася, ги приближава все повече до отговора на въпроса „ще останат ли заедно”.

Предаването се излъчва седмично, като всеки епизод проследява паралелно развититето на връзките и на трите двойки. Развръзката на социалния експеримент е в последния епизод, когато младоженците трябва или да вземат ясно решение: дали ще останат заедно като семейство или ще се разделят.

===

На кастингите за участие в предаването се явиха около 1000 души (без да знаят, че трябва да сключат граждански брак), като с малко преимущество бяха мъжете пред жените. Средната възраст на кандидатите е 27 години, а най-голям брой са тези, които са родени в други градове, но живеят и работят в София. Във финалния етап на кастинга са останали две групи по 15 жени и 15 мъже, които тогава научават какво предстои, но никой не се отказва.

Фейсбук: facebook.com/Jeneni1pogled

От 17 март до 29 май 2015 г. по Нова телевизия.
От 11 юни 2016 г. по Diema Family. От 16 април 2017 г. - повторение.

От 26 февруари до 29 май 2019 г. - сезон II.

ИЗБРАНО