Лотария България

Гейм шоу - телевизионна лотария. Водещи: Башар Рахал (до 13.02.2016 г. - Владимир Карамазов) и Райна Караянева.

Предаването съчетава състезателни и забавни елементи за участниците и за зрителите.

Със закупена скреч карта всеки може да спечели както моментна печалба, така и да участва в предаването - 6 дни в седмицата, в което ще се определят печелившите на още награди, както и да играе за големия джакпот (2 пъти в седмицата - сряда и събота). 4 пъти в седмицата (понеделник, вторник, четвъртък и петък) 2-ма участници се изправят един срещу друг в студиото в т.нар. „игра на деня”, която прави „бърза” проверка на техния късмет. В събота в битка се изправят 4-мата победители от делничните предавания. В продължение на 3 кръга (и 30 напрегнати минути) те мерят сили в надпреварата за големите парични печалби, а финалистът има възможност да играе и специална игра.

От 20 февруари 2016 г. - нова визуализация на игрите: водещият и участниците играят върху видеостена с размер 70 квадрата, която е поставена на пода, а игрите са анимирани в 3D формат. Публиката на спектакъла се потапя във виртуална реалност с помощта на различни визуални ефекти, игра на светлини и истински съспенс. Публиката става активен участник в шоуто и печели наравно с играча - всеки, който влезе в студиото, има възможност да си тръгне с печалба дори и да не е излизал на сцената. Всяка седмица се излъчват 60 щастливци от цялата страна.

Предаването включва 4 предварителни игри, в които участниците играят за максимални печалби до 50 000 лева. Във финалната, пета игра, победителят може да грабне до 2 000 000 лева.

От сезон 3 - нова игра „Златото на инките” с 3D визуализация, в допълнение към игрите „Астро”, „Кеш“ и „Vegas”1, които отвеждат един късметлия до финала с „Пътят на мечтите”.

Лотарията е разположена в най-големия студиен декор у нас с размер над 700 квадрата и предлага на зрителите уникален спектакъл.

От 24 януари до 21 ноември 2015 г. по bTV (под името "Бинго милиони").
От 25 ноември 2015 г. шоуто се преименува на "Лотария България".
От 3 септември до 22 октомври 2016 г. - сезон 3.

От 9 февруари 2015 г. по Ring.bg (повторения).

ИЗБРАНО