На ръба

Ежедневно 3-часово информационно-публицистично токшоу. Водещи - Гергана Добрева, Цветан Фиков и Димитър Патарински.

Трима водещи и шест репортери поднасят новини и актуални теми и ги разглеждат в дълбочина по между си, с гости журналисти от други медии и зрители. Предаването е живо, забавно, интересно и държи зрителя на ръба "от 4-7".

Предаването разчупва модела на екранната двойка с трима водещи, които са на кръгла маса в ефир през цялото шоу и представят, коментират, анализират.
Водещите са действащи репортери с дълбоко познаване на политическата и обществена картина, но не се държат дистанцирано и високомерно, а напротив - на нивото на зрителя, с достъпен език, разчупено поведение и собствено мнение. Водещите са по-скоро домакини и медиатори на разговор между гости, зрители, институции, колеги журналисти, други медии. Те задават тона и си подават въпросите, без да дават отговори и да насочват към изводи.

Шоуто метафорично открехва вратата на нюзрума, пуска зрителя зад кулисите на телевизията - там, където не е подредено, не е лъскаво, но е истинско, има магия и има енергия. Водещите са интелигентни и интересни, говорят си на „ти“, шегуват се помежду си, понякога са на една - понякога на различни позиции. Задават теми и оставят гостите да говорят; има доста говорене, защото в студиото винаги е пълно с народ, постоянно има поне двама гости.

Говоренето е балансирано с видеоматериали и включвания на живо от събития. Графиката е динамична, раздвижена, анимирана. Черпят се много и разнообразни информационни източници (интернет, агенции, преса, радио, аутдор, градска среда). Опаковката и графичното оформление на шоуто са разчупени, ръбати, леко хашлашки-провокативни.

От 13 октомври 2013 г. до 8 май 2014 г. по Канал 3.

ИЗБРАНО