Музикална академия

Музикално риалити, авторски формат. Водещ - Деян Славчев-Део. Жури и ководещи: Георги Христов, Димитър Ковачев-Фънки, Люси Дяковска и Здравко Желязков.
Как се раждат любими песни и какво ще роди сблъсъкът на поколенията?

Продуцент - "Междинна станция" (Иван Христов и Андрей Арнаудов). Музикален продуцент - Владимир Ампов-Графа. Продуцентска компания "Монте мюзик" (Владимир Ампов - Графа) се грижи за селекцията на песни и подготовката на участниците. Група в студиото - „Акага“.

Всички участници в предаването се борят за голямата награда - 100 000 лева. Ако форматът бъде спечелен от някой от неизвестните таланти, той ще подпише договор с лейбъла "Монте мюзик" и може да стане един от артистите му (наред с Графа, Акага, Били Хлапето, VenZy (ВенЗи), Дивна Станчева, Михаела Филева, Nickname).
Сцената на шоуто е с обща площ от близо 1 000 кв. м. Седмично се изнасят по 2 концерта и се излъчват по 3 daily епизода.

Участват:
- 5 утвърдени звезди: Станислав Сланев-Стенли, Коцето Калки, Кичка Бодурова, Етиен Леви и Петя Буюклиева; ментор - Катя Михайлова (от дует "Ритон");
- 5 актуални звезди, любимци на днешните тийнейджъри: Лора Караджова, Кристиан Талев-Криско, Александра Сълкова-Сантра, Поли Генова и Дичо Христов; ментор - Мариана Попова;
- 5 неизвестни нови таланти; ментор - Рут Колева.

Всички участници живеят 12 седмици под един покрив и в една спалня, изолирани от външния свят.
Сблъсъкът между миналото, настоящето и бъдещето на българската музика.

Състезават се 3 групи изпълнители, представители на 3 поколения български изпълнители: музикални легенди, обичани от няколко поколения българи; най-актуалните звезди в момента, които непрекъснато пускат нови парчета и диктуват модата на нашата музикална сцена; и неизвестни таланти, които до този момент не са намерили шанс за изява и искат тепърва да си спечелят признание и слава.

Дали опитът е по-важен от таланта, сценичното представяне от изпълнението и кой наистина може да пее - това ще са въпросите, на които шоуто ще търси отговора в продължение на 3 месеца, изпълнени с много емоции и музика.
Дали сблъсъкът на поколенията ще е само професионален и ще съумеят ли звездите да запазят добрия тон помежду си, докато живеят заедно? Очаква се да има конкуренция както на музикалната сцена, така и сблъсък на характери...

Журито заедно с публиката оценява участниците всяка седмица, като оценката е комплекс от представянето им на сцената и от начина, по който се държат “без маска и без грим” в къщата.
Зрителите ще могат да гледат общо 26 концерта.

Фейсбук: facebook.com/muzikalnaakademia.tv7.bg

От 24 септември до 13 декември 2013 г. по TV7.

ИЗБРАНО