Къртицата

Интерактивно приключенско риалити шоу, по лиценз на белгийския формат "The Mole". Водещи - Иван Христов и Андрей Арнаудов.

Участниците - комбинация поравно от звезди (влизащи чрез покани и одобрение) и обикновени хора (избрани на кастинг) - влизат в надпревара, готови да се изправят срещу всякакви предизвикателства, да застанат един срещу друг и срещу самите себе си, за да спечелят наградата от 250 000 лева.
Къртицата е саботьорът в групата. Tой има интерес да запази анонимността си, а групата – да го разконспирира колкото се може по-рано.

Участниците са 18-20 души с участието на чуждестранна звезда.

* * * * * * *

Предизвикателствата са физически и психологически и от успеха на участниците в различните изпитания ще зависи развитието на действието и животът им в Базата.
Скок с бънджи в басейн, плуване срещу течението и преминаване през огнен коридор са само част от предизвикателствата, с които звезди и обикновени хора ще се сблъскат при пристигането си в Базата. Очакват ги още Колелото на хамстера, Калните хора, Триатлон.

В Колелото на хамстера всички участници ще бъдат заключени във въртяща се клетка. Те ще се борят в клетката, за да достигнат набелязана цел - а целта на къртицата е да ги провали.
В задачата Калните хора участниците се състезават, завързани с белезници. Ако не се справят, може да живеят закопчани дни наред.
В Триатлон участниците се борят едновременно с три стихии – въздух, вода и огън. Те скачат с бънджи от висок кран, после трябва да преплуват басейн срещу течението на водата и в оставащото време да преминат през горящ коридор... За да е още по-трудна задачата им, пожарникари ще пръскат срещу тях силна струя вода.

Има и задачи, в които участниците ще съжителстват със змии и паяци, а хора ще бъдат погребвани живи...

* * * * * * *

Интерактивност: зрителите са преки участници-детективи. Всяка седмица те печелят по 5 000 лв., ако следят действиeто. Зрителите се превръщат в детективи, следящи погледите, жестовете, действията на участниците.
Ако къртицата успее, без другите участници да я надушат, тя може да си тръгне с голяма сума пари от шоуто.

* * * * * * *

Шоуто няма сценарий; участниците влизат на необичайно място, събират пари през мисии и битки... Един от участниците е предател ("къртица") - той иска да прибере парите, да "прави сечено", да проваля мисии.
Участниците не са изолирани - излизат с хеликоптери и автобуси, включително през нощта. Героите не лежат на дивана, а трябва да заслужат всяка минута ефирно време.

Изпълнителен продуцент - ”Междинна станция”, продуцент и консултант - "Superfly" (Николай Николов). Консултант на сезон I в България е един от създателите на формата, холандецът Йост Розет. Шоуто се надзирава от италиански екип продуценти - независими супервайзери.

На кастинги за участие могат да се явяват желаещите български и чужди граждани, живеещи в България, на възраст над 18 години. Кандидатите демонстрират смелост и различни умения пред екип психолози, ръководен от Ани Владимирова.

От 26 март до 17 юни 2013 г. (13 седмици) по TV7.

Кастинги - 15-25 февруари 2013 г. в Бургас, Варна, Пловдив и София.
Участници - 19 известни и неизвестни хора от България + американската звезда Денис Родман. Стартовият състав включва Николета Лозанова, Емануела, Рут Колева, Азис, Деян Донков, Деян Неделчев-Икебаната, Божидар Искренов-Гибона, Кирил Ефремов, Жени Калканджиева и рапъра "100 кила".

От 24 февруари до 17 май 2014 г. - сезон II ("Къртицата: Разтърсване", 13 седмици).

Кастинги: регистрация за участие през интернет, отворена на 25 ноември 2013 г. От 10 000 кандидати, до участие в кастингите (17 - 29 януари 2014 г.) са допуснати 700. От тях, 50 влизат в полуфиналната листа, 12 от тях влизат в шоуто, където се състезават заедно с 6 ВИП-участници.
Общо 19 участници, в т.ч. 6 VIP - Евгени Иванов-Пушката, Ивайла Бакалова, Илиян Киряков, Бориса Тютюнджиева, Александър Сано-Среброто и Роксана, както и английската звезда Вини Джоунс.

ИЗБРАНО