Великите

Поредицата е признание за световното наследство от най-забележителните творения в областта на науката, изкуството, развлеченията.
„Великите” отдава дължимата почит на изследователите, любителите на приключения и лидерите, чиито революционни подвизи са им осигурили заслужено място в аналите на историята.

Първите епизоди:
1. Махатма Ганди (Mahatma Ghandi): 6 ноември 2011 г.
Известен e като бащата на индийската демокрация. Радикалната програма за пасивна съпротива на Мохандас “Махатма” Ганди продължава да вдъхновява националните движения и до днес.
2. Томас Едисон (Thomas Edison): от 27 ноември 2011 г.
„Гениалността е 1 процент вдъхновение и 99 процента труд“, е казал Томас Едисън пред списание „Харпър”.
3. Симон Дьо Бовоар (Simone de Beauvoir): от 4 декември 2011 г.
Казват, че зад всеки велик мъж стои една велика жена, но в случая със Симон дьо Бовоар и Сартр великата жена не стои в сянката на прочутия си партньор.
4. Кралица Елизабет II (Queen Elizabeth II): от 10 декември 2011 г.
В момента Кралица Елизабет е един от най-дълго царувалите монарси в историята на Обединеното кралство, надмината само от Виктория, Джордж III и Джеймс VI.
5. Робърт Годард (Robert Goddard): от 11 декември 2011 г.
Интересът към ракетите и космическите полети на Годард започва през 1898 година, когато той е 16-годишен и чете книгите на английския писател Х. Дж. Уелс.
6. Бенджамин Франклин (Benjamin Franklin): от 17 декември 2011 г.
Той е един от бащите-основатели на Съединените американски щати. Чуйте неговата история в този кратък биографичен разказ.

По "Da Vinci Learning".

ИЗБРАНО