Фермер търси жена

"Farmer Wants a Wife": форматно риалити шоу на FremantleMedia (чрез румънската продуцентска компания "Паприка Латино"), реализирано в 23 държави към 2011 г.

Водещ на сезон I - Александра Сърчаджиева-Алекс. Водещ на сезон II - Диана Тодорова-Диди.

Фермери-късметлии ще се възползват от шанса да намерят мечтаната половинка в живота си благодарение на телевизионния проект.
За да открие перфектните кандидати за българското издание, Нова ТВ организира кастинг за всички мъже, които се занимават с фермерство и вярват в голямата любов. Привилегированите ергени ще бъдат ухажвани от непридвидим и със сигурност – огромен брой жени, които ще се борят за място в сърцата им, преминавайки през няколко етапа на селекция.
За да участва в шоуто, кандидатът преди всичко трябва да е фермер и да е готов да даде брачен обет. На възраст той трябва да е между 20 и 60 г., да бъде отговорен и грижовен, но също изобретателен и чаровен.

Пилотен брой - 19 юни 2011 г. по Нова телевизия, в който са представени 10-те избрани фермера - Диман, Слави, Ангел, Пламен, Марин, Валери, Митко, Петър, Камен и Милен. Веднага след като всички жени от страната видят избраните фермери в пилотния епизод, те могат да кандидатстват за своите фаворити. Само 30 от тях обаче ще получат шанса да се борят за сърцата им. В ефир остават 5 фермера, получили най-много предпочитания.

Жените ще могат да кандидатстват, като изпращат писма до фермерите, които им харесват най-много - на адрес: София 1000, Ситняково 23, за шоуто "Фермер търси жена". Повече информация се дава и на телефон 088-8910679.

Уеб сайт на предаването: http://www.novatv.bg/fermer
Файсбук: https://www.facebook.com/fermer.tursi.jena

От 29 септември до 8 декември 2011 г. по Нова телевизия. От 11 юни 2012 г. - повторение.
От 4 февруари 2012 г. по Diema Family.

Сезон II, пилотен епизод - на 5 юли 2015 г. От 18 септември до 11 декември 2015 г. (14 епизода).

Водещ: Диана Тодорова. Продуцент - Витомир Саръиванов. От селектираните 10 души, в тв ефир влизат 5, получили най-много писма.

ИЗБРАНО