Надиграй ме

Танцово шоу-състезание. Водещи - Милица Стойчева (до 2013 г. - Милена Славова) и Асен Павлов.

Всяка неделя вечер в хореографска битка на екрана излизат любители на народните танци от български градове - съперници. Кой ще победи, решават зрителите от тези и други градове на страната, както и професионално жури.

В 7 поредни неделни вечери се състезават 14 отбора.

Подборът на състезателите се извършва в три кръга. В първия се играе хоро (по избор на отбора), във втория се изпълнява задача (която Асен Павлов поставя в момента и състезателите бързо трябва да „хванат" танца).
В тези два кръга оценките дава журито.
В третия кръг се играе ръченица (едно от най-сложните български хора и най-подходящо за надиграване). Тук думата имат зрителите.

Всеки отбор има право на застъпник: популярна личност от града, която приканва феновете да гласуват. Зрителите изпращат sms-си и имат тежката дума за крайното класиране.

В осмата вечер е финалът, като в него победителите от 7-те недели се надиграват за първото място.

Наградата за победителя е почивка в български спа хотел с цел тийм билдинг или репетиции за следващия сезон на предаването.

Участниците в клубовете, които се надиграват, са хора с различни професии – лекари, адвокати, военни, учители, студенти. Визитките на отборите дават представа и за това, какви сме българите днес и защо клубовете за народни танци се радват на такъв огромен интерес в цяла България. Всички отбори са избрани след оспорван кастинг в градовете участници.

„Надиграй ме” е авторски проект на екип от БНТ Свят - Екатерина Генова, Милен Иванов, Нели Кристинова. Водещи на състезанието са рок легендата Милена Славова (до 2013 г.) и хореографът Асен Павлов, режисьор е Станислав Тодоров – Роги.

В журито (I сезон) са актьорът Тончо Токмакчиев, който ще оценява за артистичност, водещият от БНТ Милен Иванов и директорката на Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) Мариана Денева. В III сезон журито е в състав: Тончо Токмакчиев и професионалните хореографи доц. Красимир Петров, бивш директор на НУТИ и Петя Александрова, преподавател в НУТИ.
Изпълненията на отборите се оценяват от журито по десетобалната система.

В сезон 5 надиграването е между непрофесионални танцови състави от цялата страна, които имат групи както за възрастни, така и за деца.

От 22 май до 10 юли 2011 г. по БНТ Свят.
От 13 ноември до 18 декември 2011 г. и от 8 януари до 3 март 2012 г. - сезон II по БНТ Свят и по БНТ2.
От 29 април до 17 юни 2012 г. - сезон III (БНТ Свят и БНТ2). От 22 юли 2012 г. - повторение (БНТ Свят).
От 14 април до 17 юни 2013 г. - сезон IV, "Надиграй ме за деца" по БНТ2 и БНТ Свят (8 издания).
От 13 април до 29 юни 2014 г. - сезон V (8 епизода).
От 3 май до 21 юни 2015 г. - сезон VI.
От 24 април до 19 юни 2016 г. - сезон VII ("Надиграй ме в училище").

От 7 май до 24 юни 2017 г. - сезон VIII по БНТ2 и БНТ Свят.
(победители:
- фолклорен танц: формация „Тангра“, с. Попинци
- спортен танц: клуб „ПроДанс“ София)

ИЗБРАНО