Феномени

Детски музикален формат, който търси новите бъдещите звезди на театралната сцена. В риалити формата се състезават деца до 16-годишна възраст, които могат да пеят, танцуват или свирят.

Кастингите се проведоха в Русе, Пловдив, Велико Търново и София. Победителите ще участват в 90-минутен детски мюзикъл „Питър Пан”, поставен от професионален екип - режисьор, вокален педагог и хореограф, чиято премиера ще бъде представена както по БНТ, така и в един от големите софийски театри.
Освен репетициите на актьорите с режисьора, хореографа и музикалния директор, зрителите ще имат възможност да видят всичко, което се случва зад кулисите на един спектакъл - работата на художниците по сценография и костюми, строеж на декори, реквизит, изработване на костюми, гримьорски проби, сценично осветление.
ъв финала на проекта зрителите ще имат възможност да видят готовия спектакъл. Това предаване ще бъде с по-голяма продължителност - двучасов модул, излъчван на живо от голяма театрална зала в прайм тайм. На спектакъла ще бъдат поканени най-ярките представители на българската музикална и театрална сцена, както и известни гости от всички области на обществото ни.

Децата-музиканти, спечелили конкурса, ще сформират група "АКАГА ДЖУНИЪР" под ръководството на известната българска фюжън банда АКАГА. Съвместно те ще изпълнят музиката към мюзикъла.
Жури в състав Зорница Петрова от балетна академия „Дива", Роси Овчарова - музикален педагог и Краси Куртев - музикант от група АКАГА, ще оценяват и напътстват състезателите в различните кръгове на шоуто.

Форматът ФЕНОМЕНИ, освен забавлението и смеха, които ще донесе на зрителите, може да се превърне в стартова площадка за скрити актьорски дарования, да открие за зрителите нови лица, да изведе в светлините на прожекторите бъдещи звезди на театралната сцена и екрана.

Уеб сайт: www.fenomeni.actualno.com
От 24 април 2011 г. по БНТ1.

ИЗБРАНО