Перфектна памет

Телевизионна игра, вечерно гейм шоу. Водещ - Надежда Иванова.

Тества наблюдателността, концентрацията и зрителната памет на участниците, а не техните знания, интуиция или късмет. Форматът се базира на способностите на човешката памет. В играта се изправят един срещу друг два (до три) отбора от двойки, които имат определена, дори условна, връзка помежду си – брат и сестра, родител и дете, съпрузи, приятели. Всички те са уверени, че притежават перфектната памет, която им е необходима, за да победят в играта и да спечелят голямата награда от 50 000 лева. Това се случва само ако владеят много добре трите компонента на перфектната памет: схватливост, наблюдателност и запаметяване.
Шоуто преминава през 4 рунда, в които участниците трябва да си спомнят детайли от показания им видео или снимков материал. Въпросите във всеки рунд стават все по-трудни и носят все по-големи суми на играчите.

Това е куиз-шоу, което изненадва, забавлява и информира зрителя, както никога до сега. Ключът към спечелването на голямата награда е не в това колко информация запаметяваш, а по какъв начин я запаметяваш. В рамките на 35 минути участниците се тестват чрез серия от задачи, свързани с паметта във всичките й видове - визуална, звукова, къса и дълготрайна памет.

В първите 12 издания на „Перфектна памет” участници ще са популярни личности от България, които ще играят срещу тв водещи. Спечелените суми няма да бъдат предоставяни на участниците, а ще се трупат в джакпот за предстоящите игри.
Желаещите да се включат в играта и да тестват своята зрителна памет могат да се запишат за участие на сайта pamet.tv7.bg.

„Перфектна памет” ("Total Recall") е международен формат по лиценз на Eyeworks Distrbution.

От 5 април до 7 юли 2011 г. по TV7.
От 31 октомври 2012 г. до 4 март 2013 г. по BBT (повторения).

ИЗБРАНО