МЕТРОПОЛИС

Седмично предаване в 12 епизода - за брака, ходенето по срещи, секса, раздялата, смъртта, проституцията и други общочовешки теми, продуцент - „Супернова медия”. Водещ - Живко Константинов.

Зрителите ще имат уникалния шанс да се потопят и да разгадаят тайните на непознати места и различни култури, да прекрачат всички граници с помощта на 70 кореспонденти от шест континента. Водещият ще разкрива как мислят и живеят нашите 7 милиарда съседи в различните точки на планетата, но винаги ще се връща в България с родни истории.
В рамките на един час „Метрополис” ще ни води на околосветско пътешествие, за да разберем дали, макар и различни, ние българите не си приличаме с кенийци, бразилци, французи, китайци, никарагуанци… Защото „Метрополис” е не просто шоу, а и едно задълбочено проучване на приликите и разликите между културите в света.

В различните епизоди ще научаваме за неочаквани аспекти от културите на планетата и ще срещаме безброй обикновени граждани, точно като нас.

Оригиналният формат на „Метрополис” е по идея на датския обществен канал VPRO и неправителствената организация “Hivos”, като всяка отделна история се прави от местни филмови продуценти, които правят собствени видео репортажи от мястото, където живеят, по разнообразни теми и проблеми като наднорменото тегло и живота на 15-годишните момичета, правосъдие, изгнаничество и имитатори на Елвис. Всяка седмица те представят глобалната картинка и визия на един общозначим въпрос. Сравнявайки техните различни истории, човек може да открие изненадващи прилики и разлики между хората и културите в цял свят.

Режисьор: Милена Будинова.
Продуцент: Явор Попов.

От 15 март до 12 април 2011 г. по Нова телевизия.
От 7 август 2011 г. - повторение.

ИЗБРАНО