Lord of the Chefs

Телевизионно кулинарно състезание, водещ - Елен Колева.
Предаване, приличащо на американския риалити форпмат "Top Chef".

В кастинга за участници, който стартира на 25 януари 2011, можеше да се включи всеки, желаещ да докаже своите кулинарни умения - без ограничения по възраст или професия. Желание да демонстрират своето готварско майсторство заявиха близо 10 000 участници. Само 150 от тях обаче стигнаха до телевизионния кастинг.
Състезанието е разделено на 24 кръга, всеки от които е посветен на различен аспект от световната кулинария. Участниците се оценяват от професионално жури, съставено от готвачи с изключителен опит.

На 8 март стана ясно, че финалистите след кастинга са 16 - 9 мъже и 7 дами. Сред тях има както професионални готвачи, така и любители-кулинари. В продължение на 3 месеца ще бъдат оценявани не само кулинарните умения на участниците. Освен че ще трябва да приготвят изискани ястия от различни национални кухни, кандидатите ще се състезават и за бързина, изобретателност, както и за работа в екип, независимо от откроилите се противоречия между някои от тях.
Зрителите ще стават свидетели на истински кулинарни шедьоври, на емоционални сблъсъци и ожесточени битки за приближаване към победата.

Целта на шоуто е да представи кулинарията като изкуство.
Продуцент - Евгени Димитров - Маестрото ("Седем-осми").

От 15 март до 26 май 2011 г. по bTV.
Повторения по bTV Action:
От 8 октомври 2011 г., от 2 януари до 24 март 2012 г. (22 епизода), от 6 ноември 2012 г.

ИЗБРАНО