Вот на доверие

“Вот на доверие” не е средностатистическа телевизионна игра. Това въобще не е телевизионна игра!

Това е телевизионна кампания, която се провежда в рамките на пет дни и трае не само по време на прекия ефир, но през целите 24 часа от денонощието!

Развитието на кампанията зрителите могат да наблюдават от 18.30 ч. по bTV всеки делничен ден от понеделник до петък. Всяко издание е с продължителност 30 минути. Водещ: Иван Гарелов

В първите два дни играят петима участници, определени с жребий. Отговаряйки правилно на въпроси от обща култура с приблизително еднаква сложност, играчите натрупват сума в обща каса, която се печели на финала в петък.
Според правилата, в сряда отпадат двамата играчи с най-нисък резултат в играта с въпросите. Любимецът на публиката, събрал най-много гласове от зрителите, задължително продължава играта си, независимо кое място заема в играта с въпросите.
Така четвъртото издание е вече оспорвана надпревара между трима играчи. Техните лични резултати се нулират, а местата им по банките се определят чрез жребий. Запазват се единствено събраните от тях гласове на зрителите. Сумата в касата също се запазва.
От играта в четвъртия ден се излъчва единият сигурен финалист за големия финал и това е играчът с най-висок личен резултат.
Вторият финалист се определя от вота на зрителите през седмицата – той е най-симпатичният играч, който е получил най-много зрителски гласове на личния си телефонен номер, определен чрез жребий.
В директен двубой в петък двамата финалисти отново отговарят на въпроси от обща култура и победителят печели всичко, натрупано в общата каса за четирите дни, плюс спечеленото от него на финала. Той получава правото да играе и през следващата седмица.

ИЗБРАНО