Новини

Новините на ТВ+ са разпознаваеми и различни. Те не просто информират. Акцентът им се състои в това, по какъв начин новината засяга различни аспекти от всекидневието на всички зрители.

Днешният зрител има нужда от новини, които да са „user friendly”, новини, които да „навлязат“ отвъд факта, които да му бъдат в помощ и от полза. Ако разгледаме новините като стока, то аудиторията днес има нужда да си купи не просто опаковката (факта), но и същинския продукт (последствията, до които фактът ще доведе). Това е празна ниша в новинарския „пазар“ на България.

Съвременният човек е космополит. В България знаем, че сме в ЕС и че сме европейци, но все още българинът информационно не се чувства европеец. Европейската тематика се представя през погледа на пряко заинтересованите. Като тенденция се развиват не само политически и социални теми, а също и изкуство, култура, наука, екология, архитектура, енергийна ефективност.

Друга специфика на новините на ТВ+ е търсенето на собствени журналистически находки.
В новините на ТВ+ присъства нещо, което не е правено досега. В края на централната емисия, преди прогнозата за времето, се показват невероятните и екзотични снимки на Вселената, получени от телескопа Хабъл в рамките на 10 секунди.

От ефира на ТВ+ всеки ден ни поздравяват Невена Василева и Александър Костадинов, Татяна Жилкова, Даниела Инкова и Владимир Таков.

ИЗБРАНО