Бързо, лесно, вкусно

Кулинарно шоу.

Предаването е разделено на две части. Първата е практична, в рамките на която водещият Ути (Петър Бъчваров) сам приготвя различни специалитети, евтини и лесни за изпълнение в домашни условия или пък екзотични и неочаквани за българската домакиня. Всяка нова седмица стартира с отделна тема, на която са посветени останалите четири дни от нея. Темите могат да бъдат отделни продукти - хлябът, патладжаните, младото вино и други, или пък да са празничните събития през погледа на кулинарната традиция – Коледата по света, коледните сладки, постните ястия.
В понеделник седмицата започва с научна част по темата, в която Ути с помощтта на специалист разяснява на популярен език научните аспекти от нея.

Във втората част на кулинарното ток-шоу известна личност или зрител гостуват на водещия. Тук обикновено Ути приготвя любимия специалитет на госта или му показва как може да си хапва предпочитаните ястия, но сготвени по диетичен начин. В други случаи водещият на предаването консултира своя гост какво да подбере за празничното си меню или пък му помага да изненадата съпругата си с роматична вечеря. Друга форма на втората част е „Ние осъществяваме вашите кулинарни мечти”. И най-смелите кулинарни мечти или екстравагантни кулинарни хрумвания на госта се подготвят и стават реалност пред очите на зрителите.

(През 2009 г.- първата половина на 2010 г., предаването се излъчва в два отделни модула. Освен основния обеден модул е добавена кратка вечерна рубрика "Рецептата на Ути" в 18:50 ч., в която водещият представя по една рецепта в познатия забавен и динамичен стил. Рубриката „Рецептата на Ути” бе в услуга на работещите домакини, давайки им синтезирана информация за определено ястие, което те да могат да приготвят бързо и лесно.
В обедното предаване бяха добавени нови елементи на токшоу. В първата 7-минутна част Ути повтаря рецептата от предишния ден, а в останалото време дискутира теми, пряко или косвено свързани с храненето, здравословния начин на живот, кулинарните пътешествия и традиционните ястия. В обедния модул експерти по храненето споделяха професионални мнения и съвети.)

Продуцент на формата е "Old School Productions".

Контакт: uti@fxcamera.bg , тел. 02-8437718

От 24 февруари 2014 г. - нов формат на предаването: "Рецепта на деня" в 10 минути.

От 1996 г. по Канал 1.
До 9 юли 2013 г. - сезон XVI.
От 16 септември 2013 г. - сезон XVII.
До 1 юни 2015 г. - сезон XVIII.
От 7 септември 2015 г. - сезон XIX.

От 6 август 2018 г. - проект "Храна за душата" с водещи Елена Петрелийска и Николай Петров.
Нов сезон: до 31 май 2019 г.
(от 14 януари до 30 май 2019 г. - водещ на проекта "Храна за душата" е Катерина Евро).

ИЗБРАНО