Клуб Уинкс

За филма

Оригинално заглавие: Winx Club
Държава: САЩ / Италия
Година: 2004
Жанрове: Анимация

Режисьор: Iginio Straffi

В ролите: Lisa Ortiz, Liza Jacqueline, Christina Rodriguez


В една магическа вселена, вещици и воини се сражават в името на доброто срещу злото. В училището по магии 5 девойки-тийнейджърки са избрани да защитят вселената със своите магии.


Историята в света на феите Уинкс тръгва оттук:

В измерението Магика, в училището за феи „Алфеа” учат няколко симпатични момичета. Но те съвсем не са обикновени ученички - те водят непрекъсната битка, за да спасят света от злото. Именно тези момичета са създателките на „Клуб Уинкс”. Заедно със своите приятели от училището за специалисти „Червеният фонтан”, те ще се преборят със злото и ще спасят вселената от Вещиците, злия магьосник Даркар и покварения Балтор.

Сезон 1


Блум, доверчиво момиче от Земята, внезапно открива, че притежава вълшебна сила, когато среща Стела, принцеса на Солария и ученичка в училището за феи „Алфеа”. Скоро Блум също се записва в „Алфеа” и се запознава с другите момичета – Флора, Муза и Техна. Заедно те стават петте вълшебни момичета и основават „Клуб Уинкс”. Момичетата се запознават с някои от момчетата от училището за специалисти „Червеният фонтан”, както и с триксите - Айси, Дарси и Сторми - вещици от Облачната кула, които се опитват да откраднат вълшебните сили на Блум.


Междувременно самата Блум се опитва да разкрие истината за тайнственото си минало и мистериозните си вълшебни сили. Ще успеят ли Блум и останалите момичета да спасят вселената от злите трикси?


От 18 юли до 13 август 2009 г. по Super 7 (I и II сезон).

От 21 август 2009 г. - повторение (Super7). Следващи повторения по Super 7: от 24 октомври 2009 г., от 22 януари 2010 г., от 15 март 2010 г., от 16 септември 2011 г. От 3 декември 2011 г. до 7 януари 2012 г. - III сезон. Повторение (I - III сезон) - от 7 януари до 21 април 2012 г.


От 23 април 2012 г. - IV сезон.

ИЗБРАНО