Офисът

За филма

Оригинално заглавие: The Office
Държава: САЩ
Година: 2005
Жанрове: Комедия

Режисьор: Greg Daniels, Ken Kwapis

В ролите: Стив Карел, Джон Кразински, Джена Фишър, Райън Уилсън, Б. Дж. Новак, Минди Калинг


Сериалът е носител на награди „ЕМИ” и „Златен глобус”, има още 24 отличия и 89 номинации.

Сюжетът е заимстван от едноименния хит на BBC - „Офисът” (2001). Американските продуценти от NBC Грег Даниелс и Стивън Меркард решават да продължат историята в тази американска версия. Главната им идея е да заложат преди всичко на оригиналния „офис хумор” в ежедневните ситуации, който е познат на голяма част от съвременното общество.

Какво се случва в офиса на една съвременна компания и какви са проблемите на екипа, работещ в нея?. Героите в сериала са млади, амбициозни и оригинални личности.
Зрителите ще се запознаят с регионалния управител на компанията Майкъл (Стив Каръл), който мисли, че е най-готиният, най-забавният и най-добрият шеф за своите подчинени. Мнението на персонала обаче е напълно противоположно. Сътрудникът му Джим (Джон Красински) е влюбен в сгодената рецепционистка Пам (Джена Фишър), а през останалото време саботира съседа си по бюро- всезнайкото Дуайт (Раян Уилсън).

Раян Хауърд (Б.Дж. Новак) пък е интелигентен, млад, хладнокръвен стажант, който бързо навлиза в истинските отношения в компанията, въпреки неодобрението на шефа си. Колегите в офиса споделят не само тревогите си покрай кратките срокове на изпълнение на задачите, конкурентната работна среда и рекламните кампании, но и личните проблеми в ежедневието.

„Офисът” е интелигентна комедия, с тънко чувство за хумор, създадена да забавлява и разтоварва зрителя в края на работния ден.

В сезон 9:
Този път главен герой не е Стив Карел (в ролята на Майкъл Скот); сезонът се фокусира върху връзката между Джим (Джон Кразински) и Пам Халпърт (Джена Фишър). След като Джим решава да следва мечтата си и да отвори маркетинг компания във Филаделфия, Пам започва да се тревожи за преместването и възможния стрес за двойката. Същевременно Анди Бернард (Ед Хелмс) оставя офиса за 3-месечна почивка по вода и скоро напуска работата си, за да следва мечтата си да бъде звезда. Дуайт Шрут (Рейн Уилсън) е повишен в регионален мениджър.

Уеб сайт: www.nbc.com/the-office/
9 сезона (2005 - 2013), 188 епизода х22 мин.
Фейсбук: facebook.com/theofficenbc/

От 20 октомври 2008 г. по bTV. От 7 февруари 2011 г. - III сезон. От 4 март до 8 април 2012 г. - IV сезон (19 епизода х22 мин.). От 7 до 24 януари 2013 г. - V сезон (28 епизода).
От 15 април 2012 г. по bTV Comedy. От 4 септември 2017 г. - сезон IX.

ИЗБРАНО