Ало, ало

За филма

Оригинално заглавие: 'Allo 'Allo!
Държава: Великобритания
Година: 1982
Жанрове: Комедия

Режисьор: David Croft, Jeremy Lloyd

В ролите: Gorden Kaye, Carmen Silvera, Vicki Michelle, Richard Marner, Arthur Bostrom


Пародия на военните драми, които заливат телевизиите на Великобритания преди десетилетия. Комични ситуации около Рене Артоа – собственик на кафене по време на Втората световна война, което, по стечение на забавни обстоятелства, се превръща в център и до известна степен щаб на френската съпротива.

В малко градче в пренаселена Франция собственикът на кафене Рене води лична война с всички, които го тормозят. Германската армия е обсебила заведението, а Рене се опитва (усърдно, макар и неуспешно) да помага на Съпротивата, като укрива двамата натрапени му британски военни пилоти и радиопредавател на горния етаж.

Освен всичко останало, Рене се въвлича и в опазването на безценна картина, изгубена в чеснова наденица. Истинският проблем на Рене обаче е неговата съпруга Едит, която все още не знае за връзката му с двете сексапилни сервитьорки...

Действието се развива предимно в кафенето на Рене, в окупираната от нацистите Франция. Страхливец и сътрудник и на двете страни, Рене е антипод на истинския „герой". Той върти любовни афери с почти всички обкръжаващи го жени, но успява да се справи чудесно със ситуацията - както с нацистите, така и със съюзниците, едновременно.

Много колоритните персонажи са Мишел от Съпротивата, хер Флик от Гестапо, „английският идиот” Крабтрий. Техни крилати фрази: „Слушайте внимателно, няма да повтарям”, „Ама че си глупава”, „Добрютро”...

Ролите се озвучават от Ева Демирева, Венета Зюмбюлева, Стефан Димитриев, Иван Райков и Веселин Ранков.

9 сезона (1982 - 1992), 85 епизода х45 мин.

От 2001 г. по bTV.
От 2007 г. до 13 януари 2008 г. по GTV.
От 6 декември 2009 г. по bTV Comedy. От 27 март 2014 г. - повторение. От 6 април 2015 г. - следващо повторение.
От 26 март 2012 г. по TV7. От 2 януари 2013 г. - повторение.

ИЗБРАНО