Семейство Сопрано

За филма

Оригинално заглавие: The Sopranos
Държава: САЩ
Година: 1999
Жанрове: Крими

Режисьор: Тим Ван Патън, Алън Тейлър, Родриго Гарсия, Алън Култър

В ролите: Джеймс Гандолфини, Лорейн Брако, Еди Фалко, Майкъл Империоли, Доминик Шианийз, Стивън ван Занд, Тони Сирико, Дриа Ди Матео, Айда Туртуро, Стив Бушеми, Робърт Лоджиа, Катрин Нардучи


Гангстерска сага на HBO, умела комбинация между драма и комична ирония към абсурда в съвременния живот и в съществуването на съвременната мафия, според виждането на сценариста и режисьора Дейвид Чейс.

Реалистична и забавна история за живота на Тони Сопрано - ръководител на гангстерска организация в Ню Джързи, който открива, че вече не може да понася стреса, причинен от семейството му и от гангстерския живот, и след няколко нервни пристъпа се обръща за помощ към психотерапевт.

Тони Сопрано - бизнесмен на средна възраст със съпруга с труден характер, син на име Тони Младши, майка, която се опитва да изпрати в дом за възрастни, вироглав чичо, любовница, която не пази в тайна и психотерапевт, на когото разкрива всичките си тайни, без една, която тя вече знае - Тони е гангстерски бос.

Той не е баща като другите, той е гангстерски бос със семейство, любовница и психопотерапeвт, който знае всичките му тайни и трябва да го спаси от собствените му страхове...

6 сезона (1999 - 2007 г.), 86 епизода х58 мин.
Фейсбук: facebook.com/TheSopranos/

От 26 май 2008 г. по Fox Crime.
От 26 юни до 21 ноември 2009 г. по БНТ1 (VI сезон).
От 14 май 2009 г. по Diema2.
От 5 юни 2011 г. по Diema.
От 17 септември 2012 г. по TV7.

ИЗБРАНО