Герои

За филма

Оригинално заглавие: Heroes
Държава: САЩ
Година: 2006
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: Грег Биймън, Алан Аркуш

В ролите: Джак Колмън, Маси Ока, Джеймс Кийсън Лий, Хeйдън Панетиер, Майло Вентимиля


Сценаристът Тим Кринг е създател на тази епична драма, която проследява живота на обикновени хора, които откриват, че притежават необикновени способности.

Когато пълно слънчево затъмнение хвърля сянка над цялото земно кълбо, един професор по генетика (Сендил Рамамурти) в Индия, чийто баща изчезва, ще открие тайна теория – съществуват хора със свръхестествени способности, които живеят сред нас.
Един млад мечтател (Майло Вентимиля) се опитва да убеди своя брат политик (Ейдриън Пасдар), че може да лети. Гимназистка-мажоретка (Хейдън Панетиер) разбира, че е напълно неуязвима - никой и нищо не може да й нанесе каквато и да е физическа травма - и се опитва да убеди в това баща си (Джак Коулман), който проявява силен интерес към хора със специални способности.
Самотна майка в Лас Вегас (Али Лартър) се мъчи да издържа своя малък син (Ноа Грей-Кейби) и открива, че нейният огледален образ крие тайна. Беглец от правосъдието (Ленард Робъртс) продължава да изумява властите, които два пъти не са успели да го задържат. Талантлив художник (Сантияго Кабрера) чиято наркомания разрушава живота му и връзката с приятелката му (Тони Сайпръс) може да нарисува бъдещето. Ченге-неудачник от Лос Анджелис (Грег Грунбърг) чува мислите на хората и така тръгва по следите на неуловим сериен убиец. В Япония млад мъж (Номинираният за Златен глобус Маси Ока) открива начин да спира времето само по силата на волята си. Съдбата на всички тези хора е да спасят света от глобален катаклизъм, като обединят силите и уменията си.

Всеки един от тях постепенно започва да изпитва параноя. Дали някой знае на какво са способни? Какво ще стане, ако светът научи за тях? Появява се и нов проблем за всички специални особи – колкото по-голям контрол придобиват върху силите си, толкова по-често започват да се сблъскват с една мистериозна корпорация, известна само като „Компанията”...

Сериалът е отличен с награда ЕМИ, има и 2 номинации за „Златен глобус”. „Герои” има общо 24 награди, а в САЩ всеки епизод от 4 сезона е гледан средно от 10 милиона души.

4 сезона (2006 - 2010 г.), 77 епизода х45 мин.

От 21 юли 2010 г. по bTV Cinema.
От 8 март 2012 г. по Нова телевизия (от III сезон). От 24 юли 2012 г. - повторение. От 29 юли до 28 август 2013 г. - сезон IV (19 еп.).
От 6 януари 2013 г. по TV7. От 16 юни 2014 г. - повторение (сезони I и II).

ИЗБРАНО