Господа офицери

За филма

Държава: Русия
Година: 2004
Жанрове: Военен

Режисьор: Андрей Кравчук

В ролите: Олег Штефанко, Бахтияр Кожа, Игор Ливанов, Ирина Розанова, Константин Воробиев, Михаил Елисеев и др.


"Господа офицеры": Тримата другари — Федотов, Асланбеков и Хоменко — заедно са воювали в Афганистан. След раняване се оказват в болница, влюбени в една и съща медсестра, но остават приятели. Вече всеки има свой живот, когато след петнайсет години се срещат при съвършено неочаквани обстоятелства. Продължавайки военната си служба в Чечня, Федотов случайно застрелва невинен човек, после бива осъден и попада на заточение.
Началник на специалната колония за бивши офицери се оказва неговият приятел Асланбеков. Военното началство не смята осъдените за закоравели престъпници и дава възможност след отбиването на наказанието да се върнат на служба. Но на този подход се намират противници, главният от които Юрченков е заместник на Асланбеков и само чака шанс да измести своя шеф. Подходящият момент настъпва. Групата на заключените, начело с Федотов и под конвоя на Асланбеков, тръгва да издирва родствениците, идващи към колонията за свиждане и попаднали в страшен смерч. Юрченков съобщава за случилото се в Москва, като за масово бягство.
При преминаването на бурната река, Асланбеков бива ранен и групата продължава да се движи без конвой. Как ще се държат заточениците, останали на свобода и без охрана? Сега от тях зависят кариерата и живота на Асланбеков.
За разследване на възникналата ситуация, от столицата идва комисия начело с Хоменко, достигнал вече до генералски пагон. Ще бъде ли принуден Хоменко да издаде заповед за ареста на Асланбеков и за ликвидиране групата на Федотов, или ще преодолее всичките препятствия? Групата на Федотов ще успе ли да се върне в колонията в определения час?

ИЗБРАНО