Магнум

За филма

Оригинално заглавие: Magnum, P.I.
Държава: САЩ
Година: 1980
Жанрове: Екшън

Режисьор: Ray Austin, Michael Vejar

В ролите: Том Селек, Джон Хилърман, Лари Манети, Роджър Е. Мосли и др.


Томас Съливан Магнум ІІІ е трето поколение флотски офицер и ветеран от Виетнам, който е загърбил военната си кариера и сега работи като частен детектив (P.I.) на Хаваите.

Животът му изобщо не е скучен – налага му се да си има работа с всякакви типове. Опасността го следва по петите, но той винаги приема проблемите с голяма доза чувство за хумор.

В ролята на Томас е един от най-горещите секссимволи на Холивуд през 80-те години – Том Селек, който с този сериал се превръща в телевизионна звезда и печели за ролята си куп награди, между които и „Златен глобус”.

8 сезона (1980-1988), 162 епизода х48 мин.

=====

Съвременният римейк от 2018 г. на Universal Television / CBS, заснет отново в Хаваите по сценарий на Ерик Гугенхайм и Питър Ленков, се върти около колоритната личност на Томас Магнум (в ролята - Джей Хернандес) – награждаван бивш морски тюлен, който, след като се завръща от Афганистан, впряга военните си умения, за да стане частен следовател.

Чаровен мошеник, американски герой и заклет фен на "Detroit Tigers" (бейзболен отбор), Магнум живее в къща за гости в Robin's Nest – луксозното имение, където работи като консултант по сигурността, за да допълва бизнеса си в сферата на частните разследвания. "Господарката" на къщата е Джулиет Хигинс (Пърдита Уийкс) – красива и властна бивша агентка на английските тайни служби МИ-6, чиято втора работа е да държи Магнум под контрол с помощта на двата си добермана.

Когато Магнум се нуждае от помощ за дадена задача, той се обръща към доверените си приятели и колеги: Тиодор Келвин (Стивън Хил) - наричанс по инициали "Ти Си", бивш пилот на военноморски хеликоптер и шеф на фирмата за обиколки с хеликоптери "Island Hoppers" и Орвил Райт - Рик (Закари Найтън), бивш морски тюлен и настоящ управител на най-готиния нощен клуб в Оаху. Той е и човекът с най-много връзки на острова.

С ключове за винтидж Ferrari в едната ръка, пилотски очила в другата и Old Dusseldorf (измислена марка бира) в хладилника, Томас Магнум отново е в играта!

Изпълнителни продуценти: Ерик Гугенхайм, Питър Ленков, Джъстин Лин, Джон Дейвис и др.

4 сезона (2018-2022 г.), 78 епизода х43 мин.
Уеб сайт: cbs.com/shows/magnum-pi/
Фейсбук: facebook.com/MagnumPICBS/

От 12 август 2019 г. по NOVA (сезон I - 20 епизода х43 мин.). От 25 май 2020 г. - повторение. От 22 юни до 20 юли 2020 г. - сезон II. От 29 юли 2021 г. - сезон III. От 9 август 2022 г. - сезон IV.

От 23 ноември 2021 г. по Diema. От 7 декември 2021 г. - сезон II.

ИЗБРАНО