Веселяци и сърдитковци

За филма

Държава: Мексико
Година: 2003
Жанрове: Детски

Режисьор: (текст) Palmira Olguin, Carmen Sepulveda

В ролите: Еухения Каудуро, Мигел де Леон, Луис Гусман, Арат де ла Торе, Жаклин Бракамонтес


"Alegrijes y rebujos" / "Don Darvelio's Secret": Ревнива мащеха, баща, който не й обръща внимание, груб брат - София има достатъчно проблеми. Въпреки това тя иска да открие дали наистина има духове в сградата, в която живее странният бивш прислужник Чон. София тайно се промъква в сградата, където открива снимка на майка си, която е починала, когато София е била бебе. Там тя среща и Алфонсо, племенника на Чон.
За голямо тяхно учудване децата откриват, че Дон Дарвелио не е мъртъв. Той е "духът" от сградата през последните няколко години. Възрастният човек открива щастието, за което е жадувал, в двете деца и ги кръщава "веселяци", които се наслаждават на живота, никога не губят надежда, споделят добро и зло.
София, Алфонсо и Дон Дарвелио преживяват невероятни приключения, които споделят с останалите деца от квартала: Найели, Рикардо, Ернестина, Пабло и дори Естебан, братът на София.
Дон Дарвелио решава да превърне сградата си в място, където всички деца и техните семейства могат да живеят заедно. Но той се разболява сериозно след пристигането на Хелга, избухливата му бивша съпруга, която иска да вземе сградата и да разруши мечтите и любовта, които старият човек е създал.
За да се преборят с Хелга и злите й съюзници "сърдитковците", децата трябва да мобилизират най-големите си ценности: приятелство, искреност, честна игра, любов и щастие.

ИЗБРАНО