Анн с двойно "Н"

За филма

Оригинално заглавие: Anne with an E
Държава: Канада
Година: 2017
Жанрове: Семеен

Режисьор: (сценарий и създател) Мойра Уоли-Бекет

В ролите: Еймибет Макнълти, Джералдин Джеймс, Далила Бел, Лукас Джейд Зуман


По мотиви от романа "Анн от фермата Грийн Гейбълс" ("Anne of Green Gables", 1908 г.) на канадската писателка Луси Мод Монтгомъри.

Съдбата предлага на беззащитната Анн - 11-годишно момиче, отгледано в сиропиталище - надежда, когато е осиновена от възрастните брат и сестра Кътбърт. Те нямат свои семейства и в самотните си дни се решават на сериозна крачка, приемайки отговорност за дете, което не познават, но искат да бъде с тях, дори и да не е момче, както са предвиждали.

Червенокосата Анн Шърли (в ролята - ирландско-канадската актриса Еймибет Макнълти) е умна, внимателна и чувствителна. Външността й предизвиква околните най-често с подигравки. В детството й няма спомени за радостни игри, но пък има много знания от книгите, който са били единствените й верни спътници. Точно този богат на преживявания свят ще даде сили на крехката Анн не само да приеме и разбере особеностите на най-близките си в своя нов дом, но и да промени живота на много други, борейки се за справедливост дори там, където липсват корени.

Три сезона (2017 - 2019), 27 епизода.

От 8 септември 2022 г. по БНТ1. От 20 септември 2022 г. - сезон II. От 5 до 18 октомври 2022 г. - сезон III.

ИЗБРАНО