Айнщайн

За филма

Оригинално заглавие: Einstein
Държава: Германия
Година: 2017
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Мартин Ритценхоф, Матиас Динтер

В ролите: Том Бек, Аника Ернст, Ролф Канис, Хейли Луиз Джоунс, Паул Бозе, Юнг Нго, Ангела Рой, Лаура Берлин


Криминална комедия от Zeitsprung Pictures / Sat.1 за брилянтен учен, който се впуска в разкриването на поредица от тежки престъпления въпреки сложния си личен живот. В приключенията на колоритния 32-годишен Феликс Винтерберг (в ролята - Том Бек) умело са вплетени криминални загадки, наука и неподправен хумор.

Феликс е правнук на легендарния Алберт Айнщайно и е най-младият преподавател по теория на физиката в университет в Бохум. Неизлечима наследствена болест му дава няколко години живот, които той е твърдо решен да използва максимално, каквото и да му коства това. Ученият е изправен пред труден избор, когато получава обвинение за злоупотреба с нелегални вещества. Полицията му предлага неустоима сделка: ако се съгласи да работи като външен консултант по някои от най-трудните и заплетени криминални случаи, той няма да влезе в затвора и ще може да продължи научната си работа.

Изпълнените с предизвикателства взаимоотношения с жените, включително и с полицейския комисар Елена (Аника Ернст), ще усложнят живота на Феликс допълнително...

3 сезона (2017 - 2019 г.), 32 епизода х42 мин.
Уе сайт: sat1.de/tv/einstein/

От 27 юли 2022 г. по NOVA.

ИЗБРАНО