ФейсБог

За филма

Оригинално заглавие: God Friended Me
Държава: САЩ
Година: 2018
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (създател и сценарий) Стивън Лилиен, Брайън Уинбранд

В ролите: Брандън Майкъл Хол, Джо Мортън, Вайълет Бийн, Джависия Лесли, Сурадж Шарма


Животът на един заклет атеист се преобръща, когато Бог го добавя като приятел във фейсбук.

В центъра на историята е Майлс – изпълнен с надежда млад мъж, който обаче е убеден атеист, отрича съществуването на Бог. Това често го поставя в остро противоречие с баща му, преподобния Артър Файнър, който от 25 години е пастор на епископална църква. Майлс смята, че е намерил своя път в живота, създавайки собствен подкаст, където е напълно свободен да изразява мнението си. Всичко обаче се променя, когато един ден той получава покана за приятелство във фейсбук от анонимен акаунт с никнейм „Бог“.

Любопитството на Майлс надделява и той приема виртуалното приятелство. Загадъчният профил разкрива пред безгрижния младеж един нов свят, като го свързва с хора, които имат нужда от помощ. Майлс упорито се опитва да разбере кой стои зад профила на „Бог“, но все удря на камък. Благодарение на „божия акаунт“, той се сприятелява с Кара Блум – онлайн журналистка, която от известно време е в творчески застой.

Обединени от акаунта на Бог, двамата започват да разследват другите му приятелства и неволно помагат на хора, изпаднали в деликатно положение. Към тях се присъединяват сестрата на Майлс – Али, докторант по психология през деня и барманка през нощта, както и неговият най-добър приятел Ракеш – някогашен хакер, който помага на Майлс и Кара да проучат енигматичния акаунт.

В главните роли са Брандън Майкъл Хол (Майлс), Джо Мортън (Артър), Вайълет Бийн (Кара), Джависия Лесли (Али) и Сурадж Шарма (Ракеш).

2 сезона (2018 - 2020 г.), 42 епизода х43 мин.
Фейсбук: facebook.com/GodFriendedMeCBS

От 28 декември 2021 г. до 24 януари 2022 г. по bTV Comedy (20 епизода). От 25 януари до 23 февруари 2022 г. - сезон II (22 епизода).
От 6 юли 2022 г. по bTV. От 3 август 2022 г. - сезон II.

ИЗБРАНО