Президентът

За филма

Оригинално заглавие: El Presidente
Държава: Чили, Аржентина, САЩ
Година: 2020
Жанрове: Драма

Режисьор: Армандо Бо

В ролите: Андрес Пара, Паулина Гайтан, Карла Соуса, Луис Маргани, Алберто Ахака, Анита Рийвс, Луис Ниеко


Трагикомедия за най-големия корупционен скандал в историята на ФИФА - Международната футболна федерация, базирана в Цюрих, Швейцария. История за председателя на малък футболен клуб в Чили - Серхио Хадуе, който става главен герой на скандала през 2015 г.

Като в приказка с вълшебства, амбициозният Серхио (в ролята - Андрес Пара) се издига до председател на Чилийската футболна асоциация и вицепрезидент на Южноамериканската - КОНМЕБОЛ, начело на която е „Кръстникът във футбола“ - Хулио Грондона. Футболът се развива и отборът на Чили печели за първи път „Копа Америка“.

По пътя към славата, чилийският футболен президент става информатор на ФБР. Агент Харис провежда голямо американско разследване за корупция във ФИФА. Следите са из цялата карта на света... Първите жертви са Хулио Грондона и заместникът му Луис Бедоя. За Серхио Хадуе животът за кратко изглежда прекрасен, с много пари, лукс, жени и коли, но топката се завърта. Излизат разкрития за рекет, подкупи, уговорени мачове и пране на пари чрез медийни дистрибутори, реклами и компании за спортна екипировка. Сумите възлизат на над 150 милиарда долара!

8 епизода х52 мин.

От 8 юни 2022 г. по БНТ1. От 11 ноември 2022 г. - повторение.