Ранчото "Хартленд"

За филма

Оригинално заглавие: Heartland
Държава: Канада
Година: 2007
Жанрове: Семеен

Режисьор: (създател) Мъри Шостак

В ролите: Амбър Маршал, Мишел Морган, Шон Джонстън, Греъм Уордъл, Крис Потър, Алиша Нютон, Кери Джеймс, Джесика Стийн, Гейбриъл Хоган


Сага за живота на няколко поколения в провинция Алберта, Канада. Фокусът е фамилия, преминаваща както през радостни, така и през трудни времена.

Поредица на CBC Television по едноименната поредица от 20 романа, излезли през 2000 - 2005 г., на Лорън Брук (псевдоним на писателките Линда Чапман от Англия и Бет Чеймбърс от Уелс).

Фамилия Бартлет-Флеминг е собственик на ранчо в Албърта в подножието на Скалистите планини, наречено "Хартленд" ("земя на сърцето"). Главната героиня е Ейми Флеминг (в ролята - Амбър Маршал), дъщеря на Марион - известна лечителка на коне, способна да ги разбира и лекува. След смъртта на Марион в инцидент, Ейми се оказва готова да заеме мястото на майка си и да стигне по-далеч - и дори да разбере, че конете също могат да лекуват хората. Тази отдаденост се предава от поколение на поколение. Семейството преминава през любов и загуба, приятелство и предателство.

В сериала са снимани над 30 коня, които се превръщат в големите герои, предизвикващи искрено и величествено възхищение.

Това е най-гледаният и най-продължителен драматичен сериал в Канада с 15 сезона (2007- 2021), 234 епизода х44/45 мин.
Уеб сайт: cbc.ca/heartland/
Фейсбук: facebook.com/cbcheartland

От 21 февруари 2022 г. по БНТ1. От 15 март 2022 г. - сезон II. От 8 април до 22 август 2022 г. - сезони III - VII.

ИЗБРАНО